Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Şırnak İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Şırnak Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Yunus Yüksel konuşmacı olarak katıldı.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda İl Müftüsü Mehmet Taştan, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

İl Müftüsü Mehmet Taştan’ın açış konuşmasının ardından katılımcılara hitap eden Daire Başkanı Yüksel, "Peygamberimiz (s.a.s.) hicretin ikinci yılından itibaren her sene iki tane kurban keserdi. Bunlardan birini kendisi için, birini de ümmetinden kurban kesmeye güç yetiremeyenler için keserdi. Allah Resulü'nün (s.a.s.) örnekliğini hayata geçirmemiz gerekir." dedi.

Yüksel, "Öte yandan Efendimiz (s.a.s.) Veda Haccı'nda, büyük bir kısmını kendi mübarek elleriyle olmak üzere altmış üç kurban kesmiştir. Efendimizin çok zengin biri olmadığını, vefat ettiğinde ardında bıraktığı terekesinden hepimiz iyi biliyoruz. Ancak Cenabıhakk'ın kendisine verdiği nimetlerin şükrünü eda etmek amacıyla bu kurbanları kesmiştir." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan