Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Türkiye’nin muhtelif yerlerinde meydana gelen orman yangınlarında yok olan ormanların tekrar canlandırılması amacıyla başlatılan "1 İyilik 1 Fidan" kampanyası sürüyor.

Kampanyaya anlamlı bir destek de Sinop'tan geldi.

Sinop Müftülüğü Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Gülay Kuş’un önderliğinde başlatılan çalışmaya destek veren Kur’an kursu öğrencileri aralarında topladıkları fidan paralarını TDV Sinop Şubesine teslim etti.

Bu güzel anlamlı çalışmalarından dolayı Kur’an Kursu Öğreticisi Kuş’a teşekkür eden İl Müftü Yardımcısı Ayşe Gül Gürbüz, "Son yıllarda ülkemizin değişik yerlerinde çıkan yangınlarda bir çok ormanımız yok oldu. Bu ormanlarımızı yeşertmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakmak için Türkiye Diyanet Vakfının başlatmış olduğu '1 İyilik 1 Fidan' kampanyasına destek olmak üzere Kur’an Kursu hocamızın önderliğinde topladıkları fidan paralarını TDV Sinop Şubesine teslim ettiler. Peygamber Efendimiz (sav) in 'Kıyametin koptuğunu görseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz' Hadis-i Şerifini kendimize düstur edinerek bu gibi güzel faaliyetlere imkanlarımız dahilinde destek olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan