Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 Umre Organizasyonu ile umre yapmak üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik seminerler devam ediyor.

Bu kapsamda Sinop İl Müftülüğü aracılığıyla umreye gidecek vatandaşlara yönelik seminer düzenlendi.

Sinop İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Salman, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Öztürk ve grup görevlisi Kefevi Camii İmam Hatibi Ekrem Ünal tarafından umreciler bilgilendirildi. 

Seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, umrenin fazileti ve umre yolculuğu esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar anlattı.

İl Müftüsü Düzgüney, "Sizler Sinop'dan kutsal mekanlara gönderilen elçilersiniz. O mekanlarda bizler için dua ve ilticalarda bulunacaksınız. O dua ve ilticalarda halen zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimizi, vatanımızın ve milletimizin huzur ve selameti için teröristlerle can siperhane mücadele eden kahraman ordumuza ve Mehmetciğimize dualar etmeyi unutmayalım. O mübarek beldelerde Cenab-ı Hakk’ın ve Hz. Peygamberimiz (sav)’in misafirleri olduğumuzu asla unutmamalıyız. Bu bilinç üzerine olup yaptığımız ibadetleri ve tavafları daha dikkatli bir şekilde yerine getirmeye gayret etmeliyiz. Tüm dünyayı bir insan bedenine benzetirsek, Kabe-i Muazzama'yıda dünya insanlığının kalbi kabul edersek, Umre için yola çıkan herkes Kabe-i Muazzama’ya  doğru giden hayatın can damarını yakalamıştır. Dolayısıyla Kabe-i Muazzama’dan gelirken de Rabbimizin rahmet, mağfiret ikliminden kendi yurduna taze kan getirmiş olur. Mekke-i Mükerreme’den gelen taze kan yalnızca bireysel bedende kalmaz, tüm topluma yayılır." ifadelerini kullandı.

Seminer sonunda Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlileri tarafından umrecilere bulaşıcı hastalıklardan korunmaları için menenjit ve polyo aşısı yapıldı.

İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şubesinden edinilen bilgiye göre 1 Kasım’da umre yolculuğuna başlayacak olan vatandaşlar 16 Kasım tarihinde yurda dönecek.

Editör: Mehmet Çalışkan