Sinop İl Müftülüğü Gençlik Merkezi 7-10 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, Gazze’de vuku bulan olaylara kayıtsız kalmayarak kumbaralarındaki paraları Gazze’ye gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesine emanet etti.

Kur’an Kursu Öğreticisi Bilge Ay ile Sinop İl Müftülüğü TDV Sinop Şubesine gelen öğrenciler, kumbaralarını Şube Sorumlusu Fatih Gürkan’a teslim etti.

Kur'an kursu öğrencilerine teşekkür eden İl Müftü Yardımcısı Ayşe Gül Gürbüz, "Öğrencilerimiz, Özgür Filistin’in Yanındayız kampanyası kapsamında kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını, hocaları eşliğinde İl Müftülüğümüze getirdiler. Filistin’e gönderilmek üzere bize teslim etmeleri bizleri çok duygulandırdı. Göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı güzel yavrularımızı, ailelerini ve öğreticilerimizi tebrik ediyorum. Yapılan her yardım, Filistinli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştıracak, acılarını hafifletecek ve onlara umut olacaktır. Yüce Allah'ın izniyle, dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla birlikte, bu zor dönemi aşacağız. Destek ve dualarımızla, insanlık dışı muamelelere maruz kalan, canlarına ve mallarına kast edilen, savunmasız Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan