Türkeli İlçe Müftülüğü koordinesinde yapımı tamamlanan Suffe Yatılı Kız Kur'an Kursu, dualarla açıldı.

Kur'an kursunun açılışı için tören düzenlendi.

Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Mansur Sağır ve Sinop Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında konuşan İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, şunları kaydetti:

"Bu Kur'an kursumuzda yavrularımız kardeşliği, saygıyı, sevgiyi, dürüstlüğü, paylaşma ve dayanışmayı adeta yaşayarak öğrenecekler. Özellikle insanlığın en güzel örneği, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa Efendimizi (s.a.s.) ve O'nun hayatını öğrenecekler. Peygamber Efendimizi tanıyan yavrularımız sevgi, saygı, nezaket, zerafet, hak-hakikat, iyilik, ana-baba ve yakınlara hürmet ve Kur'an'ın bütün güzelliklerinin yaşandığı örnek bir hayatı tanımış olacaklar. Amacımız milli ve manevi değerlerine bağlı, değerleriyle uyumlu, farkındalığı yüksek, başarılı, üretken, ahlaklı, saygılı, sosyal ve duyarlı genç bir nesil yetiştirmek. Rabbim bizleri bu konuda muvaffak eylesin inşallah."

- Bizler, hayrın öncüleri olmak mecburiyetindeyiz

"Hepimiz, Allah'ın Kitabı'nın mirasçılarıyız." ifadelerine yer veren Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya ise "Cenab-ı Hakk Fatır Suresi 32. ayet-i kerimesinde mealen; 'Peygamberlerden sonra Allah'ın Kitabı'nı kullarımızdan seçtiğimiz bir takım insanlara miras bıraktık.' buyuruyor. Hepimiz, Allah'ın Kitabı'nın mirasçılarıyız. Allah, bizlere kitabını miras olarak bırakmış. Ama önemli olan bu mirası ne şekilde kullanacağımızdır. Rabbimiz buyuruyor ki 'Kimi insanlar var ki benim mirasımı, kitabımı gereği gibi koruyamadılar, yazık ettiler. Kimisi bazen ona riayet ettiler, bazen riayet etmediler, orta seviyede kaldılar. Onlardan bir takımları var ki bunlar Allah'ın izniyle hayrın öncüleri oldular.' Bizler, hayrın öncüleri olmak mecburiyetindeyiz. Nerede bir iyilik var, güzellik var, onun öncüleri olmak durumundayız." diye konuştu.

- Yavrularımız doğru yöntem ve bilgi ile Kur'an-ı Kerim ile tanışıyor

Suffe Yatılı Kız Kur'an Kursu hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe Müftüsü Halil İbrahim Kömürcü, "Toplamda 1.130 metrekare alana sahip olan Kur'an kursumuz 4 katlı olup 48 öğrenci kapasitesine sahiptir. Kursumuzun bünyesinde fiziki olarak hafızlık sınıfları, etüt sınıfları, 9 adet yatakhane, yemekhane, revir ve 200 kişilik sinema ve konferans solunu yer almaktadır. Bu kursta öğrenim görecek olan yavrularımız, doğru yöntem ve bilgi ile Kur'an-ı Kerim ile tanışmaktadırlar. Temel dini bilgileri, ibadetleri ve ahlaki değerleri öğrenmektedirler. Suffe Kız Kur'an Kursumuzun yapımında maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hakk yapmış oldukları yardımları kabul buyursun." İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya'nın yaptığı dua ile Suffe Yatılı Kız Kur'an Kursu hizmete açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan