Zeki Çevik Konferans Salonunda gerçekleşen "Şehitleri Anma, Üç Ayları Karşılama ve Filistin'e Destek” programı İstiklal Marşı, şehitlerin anılması ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Şiirlerin ve marşların okunduğu programda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Vahyin Kutsadığı Şehir Kudüs" kısa filmi izlendi.

Silivri Filistin 11-1

İlçe Vaizi Macide Karakurt konuşmasında, "Zamanın her bir dilimi insanoğlunun önünde bir kazanıma ya da hüsrana dönebilir. Bu anlamda akıp giden ömür içinde her bir vaktin ayrı bir önemi vardır. Bir de öyle zamanlar vardır ki insana ekstra güzellikler ve fırsatlar sunar. İşte tam da böyle bir iklimin eşiğindeyiz. Yaklaşmakta olan üç aylar bizler için bir fırsattır. Regaible yegane yönelişimizin Rabbimize olduğunu hatırlayarak başlayacağımız bu kutlu yolculuk, bin aydan daha hayırlı kadir gecesiyle taçlanır. Bizlerde kendimizi bu süreç içerisinde yeniden gözden geçirir ve bu güzel geceler vesilesiyle arınırız. Bir yanda zaman bu güzelliklere gebe iken gözümüzü bir çeviriyoruz ve görülmemiş bir zulme şahit oluyoruz. Anlıyoruz ki imandan vicdandan merhametten yoksun bir insan adeta canavarlaşıyor, zalimleşiyor. Filistin'e ve şehitlerimizle ülkemize bunu reva görenler aynı zihniyetin ürünüdür. Bütün bunlar karşısında bizim durumumuz ve duruşumuz daha bir anlam kazanıyor." dedi.

Program  İlçe Vaizi Tuğba Albayrak'ın duasıyla sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan