Silivri Kız İmam Hatip Lisesinde gerçekleşen ilk programa orta okul ve lise düzeyindeki öğrenciler katıldı.

Silivri İlçe Vaizeleri Tuğba Albayrak ve Macide Karakurt tarafından düzenlenen prrogramda Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Kudüs tanıtıcı film gösterimi yapıldı.

Silivri Filistin 22

Vaize Albayrak yaptığı konuşmada; "Müslüman çağı anlamalı ve kendi değerleriyle çağı anlamlandırmalı. Bilimde, teknolojide ve sanayide ahlakî bir duruş ve erdemli bir kişilikle birlikte öncü olmalı. Bugün yaşanan bu zulümden anlıyoruz ki bizler yeryüzünün halifeleri olarak sorumluluğumuzu en güzel şekilde yerine getirmeli ve yeryüzünü sevgi, huzur ve adaletle imar etmeliyiz. İnsanlığın bizim dirilişimize ve öncülüğümüze ihtiyacı bugün her günden daha fazladır." dedi.

Silivri Filistin 33

Filistin'de bir günün nasıl geçtiği ile ilgili animasyon film gösterimi yapılan programda öğrenciler, müslümanca bir duruşun nasıl olması gerektiğini konu alan şiir sunumu gerçekleştirdi.

Programda İsrailoğullarının tarihsel süreci ile yahudilik, siyonizm, abluka, soykırım ve boykot gibi kavramlara değinildi. Ayrıca ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar özelindeki değeri üzerinde duruldu.

Silivri Filistin 44

Program öğrenciler tarafından seslendirilen Filistin üzerine ezgiler ve marşlar ile son buldu.

Editör: Ömer Ceylan