Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde "Gençliğe Değer" projesi kapsamında ülke genelinde çeşitli faaliyetler düzenleniyor.

Bu kapsamda Seydikemer İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve din görevlileri rehberliğinde gençlere yönelik "Cami-Gençlik Buluşması" düzenlendi.

Merkez Eski Camii’nde gerçekleştirilen buluşmaya 150 öğrenci katıldı.

Muğla Genç Cami 33

Seydikemer İlçe Müftülüğü Vaizi  Vedat Efe gençlere hitaben "Sevgili Peygamberimiz (sas), ideal genci; neş’eyi ve süruru Rabbine ibadette arayan genç olarak tarif etmiştir. Ayrıca iffetini koruyan ve kalbi, gönlü camilere bağlı olan kişiyi, mahşerde Allah’ın arşının gölgesinde gölgelendireceğini müjdelemiştir. Hz. Peygamberin (sas) dilinde gençlik döneminin ibadet ve taat ile haramlardan uzak bir şekilde geçirilmesi, temiz toplumun inşası açısından hayatî bir öneme sahiptir.  Gençlerle samimiyet ve güven üzerine bir iletişim dili geliştirmiş olan Resul-i Ekrem (sas), onlara çok özel tavsiyelerde bulunmuş ve onların yetişmeleriyle özel olarak ilgilenmiştir. Onun rahle-i tedrisinden geçen gençler, insanlığı aydınlatan birer kandil olmuşlardır. Gençlere duyulan güven sayesindedir ki onlar, idarecilikten komutanlığa; öğretmenlikten ticarete kadar geniş bir yelpazede sorumluluk üstlenmişlerdir." dedi.

Muğla Genç Cami 22

Program, öğrencilerden Kerem Günenç'in müezzinliğinde ve Ramazan Yasin Celep'in kıldırdığı namazın ardından hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 Programın ardından öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Ömer Ceylan