Serik İlçe Müftülüğü tarafından "Dinimi Seviyorum Müftülüğümü Tanıyorum" projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında öğrencilere din hizmetlerinin nasıl sunulduğunu göstermek, müftülük faaliyetlerini tanıtmak ve çocuklarla Müftülük arasında bir bağ oluşturarak Diyanet İşleri Başkanlığı misyonu ve vizyonu hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.

Serik İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, proje kapsamında Müftülüğü ziyarete gelen öğrencilere birimleri gezdirerek yerinde tanıttı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın misyon ve vizyonuna uygun olarak Diyanet Teşkilatını, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın basılı yayınlarını tanıtarak, Diyanet TV ve Diyanet Radyoları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Serik İlçe Müftüsü Köksal; "Yaz Kur'an Kurslarını ziyaretlere gittiğimizde öğrencilerimizin Müftü kimdir, ne iş yapar, Diyanet teşkilatımızı tanımadıklarını gördük. Bu bağlamda bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik." dedi.

Ziyaret sonunda Müftü Köksal, öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan "Sorumluluk Bilinci" adlı kitabı ve proje için hazırlanan defter-kalem setini hediye etti.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde ilgi ve alakalarından duydukları memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler ise Müftü İbrahim Köksal'a teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan