Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası konuşan Başkan Erbaş, “Şehit kanlarıyla yoğrulmuş vatanımıza bir şehit daha verdik. Yusuf Çağatay Sanalp polis memurumuz şehitler kervanına girdi ve cennete doğru yol almaya başladı. Rabbim şehitliğini mübarek eylesin, vatanımızı, milletimizi, devletimizi, ezanımızı, bayrağımızı her türlü şerlerden, kötülüklerden muhafaza eylesin inşallah.” dedi.

Şehit Polis Özel Harekat Memuru Yusuf Çağatay Sanalp son yolculuğa uğurlandı (2)

“Anadolu’muzun her karış toprağı şehitlerimizin kanlarıyla yoğruldu”

Başkan Erbaş, şehitlik mertebesinin Peygamberlikten sonra bir Müslümana nasip olabilecek en büyük mertebelerden birisi olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

“Yusuf Çağatay kardeşimize şehitlik nasip olmuştur. Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz buyuruyor ki; ‘Allah yolunda şehit olanlara, ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler, fakat siz bunu bilemezsiniz.’ Rabbimiz şehitlerimizi bize böyle tanıtıyor. İşte bu ruhla yetişen bu milletin çocukları, gençleri vatan, millet, bayrak için gözünü kırpmadan şehit oluyor ve Anadolu’muzun her karış toprağı şehitlerimizin kanlarıyla yoğruldu ve yoğrulmaya devam ediyor. Hepimiz bu ruhtayız ve millet olarak hepimiz vatanımız için gerektiğinde canımızı feda edecek bir ruha sahibiz elhamdülillah. Bu ne büyük bir ruhtur, Rabbimiz bu ruhtan bizleri, nefsimizi, zürriyetimizi ayırmasın inşallah.”

Şehit Polis Özel Harekat Memuru Yusuf Çağatay Sanalp son yolculuğa uğurlandı (7)

Müslümanın Müslüman üzerindeki en önemli haklarından birisinin de ahirete uğurlanırken birbirleriyle helalleşmeleri olduğunun altını çizen Başkan Erbaş, “Esasında Yusuf Çağatay kardeşimizin şehitliği kendisi için en büyük hüsn-ü şehadettir.” ifadesini kullandı.

Şehit Polis Özel Harekat Memuru Yusuf Çağatay Sanalp son yolculuğa uğurlandı (8)

Cenaze namazının ardından şehidin naaşı, kortej eşliğinde cami avlusundan alınarak, Karşıyaka Polis Şehitliği’ne götürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çelenk gönderdiği cenaze törenine, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Ankara Valisi Vasip Şahin, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç’in yanı sıra çok sayıda güvenlik personeli katıldı.

Şehit Polis Özel Harekat Memuru Yusuf Çağatay Sanalp son yolculuğa uğurlandı (3)

Şehit Polis Özel Harekat Memuru Yusuf Çağatay Sanalp son yolculuğa uğurlandı (4)

Şehit Polis Özel Harekat Memuru Yusuf Çağatay Sanalp son yolculuğa uğurlandı (5)

Şehit Polis Özel Harekat Memuru Yusuf Çağatay Sanalp son yolculuğa uğurlandı (6)

Şehit Polis Özel Harekat Memuru Yusuf Çağatay Sanalp son yolculuğa uğurlandı (9)

Şehit Polis Özel Harekat Memuru Yusuf Çağatay Sanalp son yolculuğa uğurlandı (10)

Şehit Polis Özel Harekat Memuru Yusuf Çağatay Sanalp son yolculuğa uğurlandı (11)

Şehit Polis Özel Harekat Memuru Yusuf Çağatay Sanalp son yolculuğa uğurlandı (12)

Şehit Polis Özel Harekat Memuru Yusuf Çağatay Sanalp son yolculuğa uğurlandı (13)

Editör: Mehmet Öztürk