Hac ve umre sa’yinden sonra kılınması gereken bir namaz yoktur. Say bittikten sonra Kabe'ye yönelerek şu dua okunur.

Sa'y'den sonra Merve'de yapılacak dua

اَللهُ أَكْبَرُ ، اَللهُ أَكْبَرُ ، لَٓا إِلٰهَ إِلَّا اللهُ وَاللهُ أَكْبَرُ ، اَللهُ أَكْبَرُ وَ لِلهِ الْحَمْدُ

. اَللّٰهُمَّ إِنَّكَ قُلْتَ " اُدْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ " وَ إِنَّكَ لَا تُخْلِفُ الْمِيعَادَ ، وَ إِنِّي أَسْأَلُكَ كَمَا هَدَيْتَنِي لِلْإِسْلَامِ أَنْ لَا تَنْزِعَهُ مِنِّي حَتَّى تَتَوَفَّانِي وَ أَنَا مُسْلِمٌ .

اَللّٰهُمَّ أَسْأَلُكَ الْعَفْوَ وَالْعَافِيَةَ فِي دِينِي وَ دُنْيَاىَ وَ أَهْلِي وَ مَالِي 

اَللّٰهُمَّ قَنِّعْنِي بِمَا رَزَقْتَنِي ، وَ بَارِكْ لِي فِيهِ ، وَاخْلُفْ عَلَيَّ كُلَّ غَائِبَةٍ لِي بِخَيْرٍ .

اَللّٰهُمّ اٰتِ نَفْسِي تَقْوَاهَا وَ زَكِّهَا أَنْتَ خَيْرُ مَنْ زَكَّاهَا أَنْتَ وَلِيُّهَا وَ مَوْلَاهَا .

اَللّٰهُمَّ يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ، ثَبِّتْ قَلْبِي عَلٰى دِينِكَ .

اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ موُجِبَاتِ رَحْمَتِكَ ، وَ عَزَائِمَ مَغْفِرَتِكَ ، وَالسَّلَامَةَ مِنْ كُلِّ إِثْمٍ ، وَالْفَوْزَ بِالْجَنَّةِ ، وَالنَّجَاةَ مِنَ النَّارِ .

اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْهُدَى وَالتُّقَى وَالْعَفَافَ وَالْغِنَى.

اَللّٰهُمَّ أَعِنِّي عَلٰى ذِكْرِكَ وَ شُكْرِكَ وَ حُسْنِ عِبَادَتِكَ .

اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنَ الْخَيْرِ كُلِّهِ ، مَا عَلِمْتُ مِنْهُ وَ مَا لَمْ أَعْلَمْ ، وَ أَعُوذُ بِكَ مِنَ الشَّرِّ كُلِّهِ ، مَا عَلِمْتُ مِنْهُ ، وَمَا لَمْ أَعْلَمْ

. اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْجَنَّةَ وَ مَا قَرَّبَ إِلَيْهَا مِنْ قَوْلٍ أَوْ عَمَلٍ ، وَ أَعُوذُ بِكَ مِنَ النَّارِ وَ مَا قَرَّبَ إِلَيْهَا مِنْ قَوْلٍ أَوْ عَمَلٍ 

اَللّٰهُمَّ اغْفِرْ لِي مَا قَدَّمْتُ وَ مَا أَخَّرْتُ ، وَ مَا أَسْرَرْتُ وَ مَا أَعْلَنْتُ ، وَ مَا أَنْتَ أَعْلَمُ بِهِ مِنِّي ، أَنْتَ الْمُقَدِّمُ وَ أَنْتَ الْمُؤَخِّرُ وَ أَنْتَ عَلٰى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ ، لَٓا إِلٰهَ إِلَّا أَنْتَ .

رَبَّنَا وَسِعْتَ كُلَّ شَىْءٍ رَحْمَةً وَ عِلْمًا فَاغْفِرْ لِلَّذِينَ تَابُوا وَاتَّبَعُوا سَبِيلَكَ وَ قِهِمْ عَذَابَ الْجَحِيمِ ، رَبَّنَا وَ أَدْخِلْهُمْ جَنَّاتِ عَدْنٍ الَّتِي وَعَدْتَهُمْ وَ مَنْ صَلَحَ مِنْ آبَائِهِمْ وَ أَزْوَاجِهِمْ وَ ذُرِّيَّاتِهِمْ ، إِنَّكَ أَنْتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ 

وَ قِهِمُ السَّيِّئَاتِ وَ مَنْ تَقِ السَّيِّئَاتِ يَوْمَئِذٍ فَقَدْ رَحِمْتَهُ 

اَللّٰهُمَّ أَلِّفْ بَيْنَ قُلُوبِنَا ، وَ أَصْلِحْ ذَاتَ بَيْنِنَا وَاهْدِنَا سُبُلَ السَّلَامِ وَ نَجِّنَا مِنَ الظُّلُمَاتِ إلَى النُّورِ وَ جَنِّبْنَا الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ 

اَللّٰهُمَّ ابْسُطْ عَلَيْهَا مِنْ بَرَكَاتِكَ وَ رَحْمَتِكَ وَ فَضْلِكَ وَ رِزْقِكَ

 اَللّٰهُمَّ اغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا وَ تُبْ عَلَيْنَا ، إِنَّكَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ 

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى مُحَمَّدٍ وَ عَلٰى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا صَلَّيْتَ عَلٰى إِبْرَاهِيمَ وَ عَلٰى آلِ إِبْرَاهِيم إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ 

اَللّٰهُمَّ بَارِكْ عَلٰى مُحَمَّدٍ وَ عَلٰى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا بَارَكْتَ عَلٰى إِبْرَاهِيمَ وَ عَلٰى آلِ إِبْرَاهِيم إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ 
Allah en büyüktür. Allah en büyüktür. Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur. Allah en büyüktür. Allah en büyüktür. Hamd Allah’a mahsustur

Allah’ım! Sen ”Bana dua edin, duanıza karşılık vereyim” buyurdun. Sen asla vadinden dönmezsin. Beni İslâm’a ilettiğin gibi, müslüman kalmayı ve müslüman olarak ölmeyi nasip eyle.

Allah’ım, senden, af diliyorum. Dinî ve dünyevî hayatıma, aileme ve malıma esenlik niyaz ediyorum.

Allah’ım, bana lütfettiğin rızık ile beni kanaate eriştir ve verdiğin rızkı bereketli eyle. Elde edemediklerimin yerini hayırlı bir şekilde doldur.

Allah’ım, bana takva ver ve beni arındır. En iyi arındıran sensin. Sen benim yardımcım ve Mevlamsın.

Ey kalpleri evirip çeviren Allah’ım, kalbimi dinin üzere sabit kıl.

Allah’ım, senden beni rahmetine ulaştıracak ve bağışlamana vesile olacak şeyleri, her türlü günahtan uzak kalmayı ve sonunda cennetini kazanmayı, cehennem ateşinden kurtulmayı diliyorum.

Allah’ım, senden hidayet, takva, iffet ve zenginlik vermeni niyaz ediyorum.

Allah’ım, zatini zikretme, zatına şükretme ve sana güzelce ibadet etmekte bana yardım et.

Allah’ım, bana, bildiğim bilmediğim bütün iyilikleri vermeni niyaz ediyorum. Bildiğim bilmediğim bütün kötülüklerden de sana sığınıyorum.

Allah’ım, cenneti ve beni cennete ulaştıracak her türlü söz ve davranışı nasip etmeni niyaz ediyorum. Cehennemden ve beni ona yaklaştıracak her türlü söz ve davranıştan da sana sığınıyorum.

Allah’ım, gizli veya açık olarak geçmişte işlediğim ve gelecekte işleyebileceğim ve senin benden daha iyi bildiğin bütün günahlarımı bağışla. Sen dilediğini öne alır, dilediğini geri bırakırsın. Senin her şeye gücün yeter. Senden başka hiçbir ilâh yoktur.

Rabbimiz! Senin rahmetin ve ilmin her şeyi kuşatmıştır. O hâlde tövbe eden ve senin yoluna uyanları bağışla ve onları cehennem azâbından koru. Rabbimiz! Onları da, onların babalarından, eşlerinden ve soylarından iyi olanları da, kendilerine vaad ettiğin Adn cennetine koy. Şüphesiz sen mutlak güç sahibisin, hüküm ve hikmet sahibisin. Onları kötülüklerden koru. Sen o gün Kimi kötülüklerden korursan, Ona rahmet etmiş olursun. İşte bu büyük başarı ve kazanımdır.

Allah’ım, kalplerimizin arasına ülfet kur ve biri birimizle aramızı düzelt. Bizi barış yollarına hidayetle ulaştır. Karanlıklardan kurtarıp aydınlığa kavuştur. Bizi gizli ve açık bütün kötülüklerden koru.

Allah’ım, bize bereketini, rahmetini, iyilik ve rızkını vererek mesrur et.

Allah’ım, bizi bağışla. Bize merhamet et ve tövbelerimizi kabul eyle. Şüphesiz sen tövbeleri çokça kabul eden ve çok merhamet edensin.

Allah’ım İbrahim ve ailesine rahmet ettiğin gibi, Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ve ailesine de rahmet et. Sen övgüye layıksın, şanı yüce olansın. İbrahim ve ailesini mübarek kıldığın gibi; Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ve ailesini mübarek kıl. Sen övgüye layıksın, şanı yüce olansın.