Sarıkamış Kazım Karabekir Camii’nde Yatsı namazının ardından salalarla başlayan programda, farklı illerden gelen hafızlar ve mevlithanlar tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, Mevlid-i şerif okundu. Diyanet İşleri Başkanlığı İlahi Korosu tarafından ilahiler seslendirildi.

Sarıkamış Şehtileri Anıldı 11

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kağan, bugünün Sarıkamış şehitlerinin, şehitlik mertebesine ulaşmalarının 109. yıl dönümü olduğunu ifade ederek, "Şehitler diyarında, şehitlerin torunlarıyla, gazilerin torunları olarak bir arada olmamız ve onların ruhları için okunan hatm-i şeriflerin dualarını yapmak, hayırla yad etmek, ruhlarını şad etmek için bu güzel caminin içerisindeyiz. Cenabıhak yapmış olduğumuz ibadetlerimizi, okuduğumuz hatm-i şerifleri, dualarımızı kabul buyursun." dedi.

Sarıkamış Şehtileri Anıldı 44

Akademi Başkanı Doç. Dr. Kağan, vatan sevgisi Yüce Allah’ın insanların kalbine koyduğu fıtri bir duygu olduğunu belirterek, "Atalarımız, dünyanın en güzel ve bereketli topraklarını vatan olarak seçmişler ve bize emanet etmişlerdir. Atalarımız mübarek vatan topraklarını düşmanlara çiğnetmemek için kahramanca savaşmışlar, canlarını seve seve vermişlerdir. Bu uğurda nice şehitlerimiz ve nice gazilerimiz vardır. Bu emaneti korumak dinimizin emri, hepimizin görevidir. Bunun için; vatanı sevmek, uğurda canımızı seve seve vermek kutsal bir görevdir. Vatan sevgisi Yüce Allah’ın insanların kalbine koyduğu fıtrî bir duygudur." diye konuştu.

Sarıkamış Şehtileri Anıldı 33

Programın sonunda Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi tüm yurt genelinde şehitler için okunan 109 bin hatmi şerifin duasını yaptı.

Editör: Ömer Ceylan