Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından “İkamet, İmamet ve Kıraatte Yaygın Hatalar” konulu seminer gerçekleştirildi.

Seminere, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya konuşmacı olarak katıldı.

Haliliye İlçe Müftülüğü Toplantı Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminere, İl Müftüsü Ramazan Tolan, İl Müftü Yardımcısı İbrahim Halil Aslan, Haliliye İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Şanlıurfa’da-“İkamet,-İmamet-ve-Kıraatte-Yaygın-Hatalar”-semineri03

Seminerde konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, “Yaptığımız vazife çok kutsal ve çok önemli. Herkese nasip olmayacak kadar değerli ve şerefli bir hizmet. O kadar ki, hizmetimizin her anı ibadet kapsamında. Okuduğumuz ezan normal bir duyuru değil. Dağlara taşlara, canlı ve cansız bütün varlıklara Allah’ın varlığını ve birliğini, Peygamberin onun kulu ve elçisi olduğunu ilan eden bir nitelik taşıyor.” dedi.

Ezanın namaza davetin, mabede davetin, kurtuluşa sebep olduğunu ifade eden Kaya, “Ezanı ibadet şuurluyla, ibadet anlayışıyla okumalı, namaz kıldırırken Peygamber makamında olduğumuzu onun bu hizmeti yerine getirdiğini ve bugün ona varis olduğumuzu unutmamalıyız.” diye konuştu.

Şanlıurfa’da-“İkamet,-İmamet-ve-Kıraatte-Yaygın-Hatalar”-semineri01

Kaya, “Namaz kıldırmak, ezan ve Kur'an okumak gibi yaptığımız hizmetin, her aşamasında Allah bilinci, ibadet şuuru bizim mutlak hedefimiz olmalıdır. İbadet şuuru bizde olduğu sürece yaptığımız hizmetin sadece yerine getirilmesi değil bize kazanımını da elbette unutmamalıyız.” şeklinde konuştu.

Din görevlilerinin hizmetlerini daha etkin yapabilmesi için düzenlenen seminerler, iki gün boyunca devam edecek.

Editör: Ammar Esenkal