Bafra İlçe Müftülüğüne bağlı hafızlık Kur’an kurslarında eğitimlerini tamamlayan 202 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Merasimde konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcsı Kadir Dinç, "Kur’an-ı Kerim hafızlardan övgüyle bahsediyor, Efendimiz (as) onlara verilecek mükafatlardan söz ediyor. Ümmetin en şereflileri olan hafız kardeşlerimizin taktıkları tacın parıltısı hem bu dünyalarını hem de öbür alemlerini aydınlatacak. Bafra'mızda bulunan Kur'an kursları Bafra'mız için bir hidayet, bir bereket kaynağıdır. Bafra'nın bir mezarlığa dönüşmesinden kurtuluş çaresidir. Bu hafız kardeşlerimiz sadece Bafra için değil, sadece Samsun için değil ülkemizin her bir karış toprağı için bir bereket, bir merhamet, bir rahmet kaynağı olacaktır." dedi.

samsun-icazet-33

"Hafızlarımız çorak gönüleri aydınlatan bahar iklimi olacaklar"

Kur’an'ı anlamanın önemine değinen Dinç, "Kur’an’ın medeniyet ufkuna sahip olmalıyız. Hafız kardeşlerimiz hafızlık eğitimini tamamladıktan sonra ileri tahsil planlamasıyla Kur’an’ın anlam ufkuna da vakıf olacaklar. İslam’ın doğru temsiline sahip olacaklar. İslam’ı tebliğ eden ehil ağızlar bu kardeşlerimiz olacak. Çünkü onlar ilimlerinin temelini kuranla atmış oldular. Kur'an'ın anlam dünyasına sahip olarak dini Mübin'i İslam’ın farklı kesimler tarafından istismar edilmesine engel olacaklar. Kur'an'ın hayatını, Kur'an'ın örnek ahlakını kendi hayatlarının merkezine yerleştirecekler. Onlar dünyanın dört bir tarafında, medeniyetimizin taşıyıcı sütunları olacaklar. Onlar çorak gönülleri aydınlatan bahar iklimi olacaklar. Sıkıntılı gönüllerin şifası bu kardeşlerimiz olacak. Yapmış oldukları tahsil planlamasıyla gün gelecek Ayasofya’nın imamları yetişecek, ülkemizin farklı illerinde Dini Mübin’i İslam’ın yönetiminde görev alacak müftüler yetişecek. Sadece dini alanda değil, diğer ilmi alanlarda da söz sahibi olacak insanlar yetişecek. Bu kardeşlerimiz, dünyanın dört bir yanına bizim söyleyecek sözümüz var diyerek yola çıkacaklar. Onlar İslam’ın en gür sedası olarak Kur’an’ın sesiyle insanımızı buluşturacaklar. Efendimizin ahlakıyla çevrelerine örnek olacaklar." şeklide konuştu.

samsun-icazet-11

İl Müftüsü Seyfullah Çakır ise "Hz. Peygamber’den bugüne, Kur’an-ı koruyan en önemli müessese hafızlıktır. Hz. Peygamberle başlayan bu gelenek, O’nun (sas) 'Sizin en hayırlınız, Kuran’ı öğrenen ve öğretendir.' teşvikiyle günümüze kadar kesintisiz devam etmiştir. Hafızlık eğitiminin İslam geleneği içerisinde taşıdığı önemin yanı sıra, Diyanet hizmetleri açısından da ayrı bir önemi vardır. Zira din hizmetleri personelinde aranan yeterliklerin başında Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun okumak gelmektedir. Hafızlık eğitimi bu alana yönelik yeterliğin elde edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Dolayısıyla Başkanlığımız, bu yeterliliğe sahip personelin yetiştirilmesinde vazgeçilmez bir unsur olan hafızlık eğitimine çok önem vermektedir." diye konuştu.

İlçe Müftüsü Necmettin Kayar da açılış konuşmasında hafızları ve hocalarını tebrik ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Program, Aşık Kutlu Dini İhtisas Merkezi Müdürü Metin Koca'nın duası ve protokol tarafından 202 hafıza belge ve ödül takdimiyle son buldu.

Editör: Ömer Ceylan