Karasu İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Karasu Şubesi tarafından Filistin'deki masum ve mazlumlara destek amacıyla hayır çarşısı düzenlendi.

Karasu Atatürk Bulvarında kurulan hayır çarşısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hayır çarşısı için kurulan stantlar’a Kur'an Kursu öğreticileri ile gönüllü kadınların hazırladığı ev yemekleri, yöresel ürünler, tatlı ve kurabiyeler satışa sunuldu. Satışlardan elde edilen gelir TDV Karasu Şubesine teslim edildi.

sakarya-kermes-11-1

Karasu Müftü Vekili Murat Çetin, "Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek, bir nebze olsun kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak için bu bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz.  Gösterdikleri ilgiden dolayı vatandaşlarımıza, velilerimize, öğrencilerimize ve emeği geçen tüm görevlilerimize teşekkür ederim." dedi.

sakarya-dernekler-kermes-11

Öte yandan Kars-Ardahan-Iğdır Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından Filistin yararına kermes düzenlenerek elde edilen gelir  TDV Sakarya Şubesine ulaştırıldı.

Filistin halkının her zaman yanında olduklarını belirten Dernek Başkanı Gürsel Baltacı, herkesi mazlum Filistin halkının ihtiyaçlarına destek olmaya çağırdıklarını ifade etti. Kermesin anlamlı bir dayanışma organizasyonu olduğunu ifade eden Başkan Baltacı destek veren herkese teşekkür etti.

Kermesten elde edilen gelir  Dernek yöneticileri tarafından TDV Sakarya Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Mehmet Aşık’a teslim edildi.

Editör: Ömer Ceylan