Sakarya İl Müftülüğü  ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda düzenlenen "Filistin-İsrail Çatışmasında Değişen Dengeler ve Kudüs" konulu konferans, Sosyal Gelişim Merkezi Konferans salonunda vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuh Arslantaş’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

sakarya-konferans-33-1

İl Müftü Yardımcısı Dr. Caner Akdemir yaptığı açış konuşmasında, Filistin ve Gazze meselesine sahip çıkmak için Filistinli olmak, Arap olmak veya Müslüman olmak gerekmediğini, Filistin ve Gazze meselesine sahip çıkmak için insan olmanın yeterli olduğunu belirtti.

Akdemir, dostun vefaya yanaşmadığı düşmanın cefaya doymadığı bir zaman diliminde Gazzeli olmanın insanlığın geleceği için çok önemli bir mesaj olduğunu söyledi.

sakarya-konferans-22-1

Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Nuh Arslantaş ise Kudüs tarihini anlatarak başladığı konuşmasında "Kudüs’e Müslümanların hakim olmasıyla yerleşen yahudiler, bugün İsrail’de Romanın kendilerine uyguladığı yasakçı,baskıcı ve yayılmacı politikaları, asırlar boyu hakimiyetleri altında rahat bir yaşam sürdükleri müslüman komşularına uygulamaktadır." dedi.

Yahudilerin gerçekleştirdikleri zulümleri ve arz-ı mev’ud konusunda bilgiler aktaran Arslantaş, Kur’an-ı Kerim ayetleri ve Talmud pasajları ile anlattığı Mescid-i Aksa tarihi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Editör: Ömer Ceylan