Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu aracılığıyla umre vazifesini yerine getirmek üzere Sakarya’dan kutsal topraklara gidecek olan umrecilere iki günlük eğitim semineri düzenlendi.

Sakarya il Müftülüğü Hac-Umre şube müdürlüğünün koordinasyonunda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sakarya Umre Semineri 11

Açış konuşmasında  umre ibadetinin önemine değinen İl Müftüsü Mehmet Aşık, "Umre yolculuğuna çıktığınızda gözleriniz hep güzellikleri görsün. Eksikliklere ve kusurlara odaklanmayın, kusur ararsanız Allah (cc) da sizin kusurlarınızı ortaya çıkarır. Ama siz, bir kardeşinizin ayıbını örterseniz, Allah da sizin ayıplarınızı örter. Unutmayınız ki, umre ve hac ibadeti herkese nasip olmaz. Bu nedenle umre seyahatinizi iyi değerlendiriniz. Kutsal beldelerde tavaf, namaz, dua, zikir, tövbe ve Kur’an-ı Kerim tilaveti gibi ibadetlere daha fazla zaman ayırınız. Kul hakkı konusunda da gerekli hassasiyeti gösteriniz. Bu yolda sabırlı ve hoşgörülü olunması gerektiğini unutmayınız ve yol arkadaşlarının hukukuna riayete büyük önem veriniz." dedi.

Birinci gün İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminerde katılımcılara "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti Ana Hatlarıyla Umre Menasiki" konularında bilgi verildi.

Sakarya Umre Semineri 33

Programın ikinci gününde ise Adapazarı İhsaniye Camii'nde uygulamalı olarak; ihrama giriş, tavafın yapılışı ve sefa-merve arasındaki yürüme şekli gösterildi.

Editör: Ömer Ceylan