Sakarya Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Sakarya İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, İlçe Müftüleri, Vakıf kurucularından İsmail Eminler ve İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları katıldı.

Divan başkanlığını Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık’ın yaptığı toplantıda konuşan Vakıf Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, 1995 yılında kurulmuş olan vakfın İlahiyat Fakültesi öğrencilerine burs desteği sağladığını, ayrıca öğrencilerin burs dışı maddi ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını anlattı.

Sakarya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı ile iş birliğinde "İlahiyatla Eş Zamanlı Hafızlık Projesi" ile "İlahiyat Akademi Programı" gibi önemli eğitim projeleri devam ettirdiklerini belirten Prof. Dr. Bostancı, Sakarya Müftülüğü ile birlikte yürütülen "Beliren Yetişkinlerde Din Anlayışı" projesinin yakın zamanda tamamlandığını söyledi. 

Türkiye’deki din eğitiminin genel çerçevesinden bahseden Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık ise din eğitimi gerçekleştiren tüm kurumların birbirleriyle iş birliği içerisinde çalışmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

İl ve İlçe Müftülüklerinin İlahiyat Fakültesi Vakfının faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğini belirten Müftü Aşık, Diyanet İşleri teşkilatının ilahiyat fakültesi öğrencilerinin önemli istihdam alanlarından birisi olduğunu, burada görev alacak öğrencilerin tahsilleri esnasında camilerde ve Kur’an kurslarında yapacakları mesleki tatbikatların yetişmeleri açısından çok yararlı olacağını söyledi.

Müftü Aşık, İlahiyat Fakültesi ve Müftülüğün beraber yapabileceği etkinliklere değinerek yapılan faaliyetler konusunda toplumun bilgilendirmesinin önemini vurguladı.

Editör: Ömer Ceylan