Sakarya Müftülüğü ve Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen eğitim teorik ve pratik olmak üzere iki aşamada gerçekleştirildi.

Eğitimin açılışında din görevlileriyle bir araya gelen İl Müftüsü Mehmet Aşık, "Başta ülkemizin geneli ve  Sakaryamızın  deprem bölgesi olması nedeniyle Sakarya Müftülüğü olarak depreme hazırlıklı olmak için gönüllü personelimize eğitim programı düzenliyoruz. Rabbimizden duamız hocalarımızın  almış olduğu bu eğitimlere ihtiyaç duyurmasın ancak kul olarak da bizlerde depreme hazır olmalıyız." dedi.

Sakarya Afad Ekibi 44

İlk etabı teorik olarak Sakarya İl Müftülüğü Konferans Salonunda AFAD İl Müdürü ve yetkilileri ile Denizli İl Müftülüğü TDV AFAD gönüllüleri tarafından eğitim verildi.

İkinci etabı ise Sapanca AFAD tatbikat alanında TDV Sakarya Arama Kurtarma Ekibi enkaz arama ve kurtarma, moloz yığınlarında canlı arama, ilk yardım ve acil durum müdahalesi gibi konularda pratik eğitime tabi tutuldu.

Sakarya Afad Ekibi 22

Uluslararası arama kurtarma standartlarına göre değerlendirilen 46 kişilik ekibe AFAD uzman ekipleri tarafından eğitim verildi.

Deprem anında arama kurtarma faaliyetlerinde etkin rol alabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazandırma, afetlere karşı daha hazır ve dayanıklı bir toplum oluşturma amacıyla gerçekleştirilen eğitimin sonunda başarılı olanlara belge verildi.

Sakarya Afad Ekibi 33

Editör: Ömer Ceylan