Sakarya İl Müftülüğü ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Hafızlık Proje Okulu Çalıştayı" düzenlendi.

Çalıştay, koronavirüs tedbirleri eşliğinde Serdivan İlçesi Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi'nde düzenlendi.

Çalıştayda, toplumda hafızlık eğitimiyle ilgili farkındalığın artırılması, hafızlık eğitimi alacak öğrencilerin normal eğitim süreçlerinin aksamaması için alınacak tedbirler, hafız adayı öğrencilerin ailelerine yönelik psikolojik destek ve rehberlik gibi konular ele alındı.

Çalıştayın önemine vurgu yapan İl Müftüsü Hasan Başiş, çalıştayla hafızlık yapacak öğrenciler için çok güzel neticeler elde edileceğini ifade etti. 

Hafızlık projeleriyle ilgili uygulamaların bulunduğu okullarda akademik anlamda başarı hikayesi yazabilen öğrencilerin olduğunu aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "Gayemiz, öğrenci sadece hafızlığı yaparak Kur'an-ı Kerim'i ezberinde tutmuş olmasın, Kur'an'ın emir ve hükümleri çerçevesinde Kur'an'ı yaşayan bir insan olsun. Çünkü Kur'an-ı Kerim, bizlerin sadece hayatını nizam etmek için değil, aynı zamanda bilime de kaynaklık ediyor." diye konuştu. 

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı ise nihai hedefin, Kur'an-ı Kerim'i anlayıp onun mesajını kavramak ve hayata aktarmak olduğunu belirtti. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan