Şahinbey İlçesi Mavikent Mahallesinde Zeliha Mevlüt Taş 4-6 Yaş Kur’an Kursu düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Gaziantep Valisi Davut Gül’ ün yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı adına Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Berk, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Şahinbey Kaymakamı Hayrettin Çiçek İl Müftüsü Dr.Hüseyin Hazırlar, İl Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

şahinbey-33

İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar yaptığı açılış konuşmasında "4-6 Yaş Kuran Kursumuz yarınlarımıza, Gazi Şehrimize ve Şahinbey ilçemize hayırlı olsun. Bugün saygı değer Valimizin öncülüğünde başlattığımız 4-6 yaş Kur’ an Kursları’nın bir tanesini açıyoruz. 4-6 Yaş Kur’ an Kursları Diyanet İşleri Başkanlığımızın yürüttüğü yarınlarımıza, geleceğimize dair çok önemli bir çalışma. Cenabı Hak hayırsever Taş ailesinden razı olsun. Hayırlı ve mübarek olsun diyorum." dedi.

Açılışta konuşan Vali Davut Gül, "Gaziantep’ te diğer illere örnek olan 4-6 Yaş Kur’ an Kurslarımızın bir yenisinin daha açılışını yapıyoruz. Gaziantep’te 40 civarında protokolü imzalanan, diğer illere örnek olan 4-6 Yaş Kuran Kursumuz var. Bazılarının temeli atılıyor. Bazıları yapım aşamasında. Bazılarının da bugün gördüğünüz gibi açılışlarını yapıyoruz. Burada Belediyelerimizin, İl Müftümüzün ve hayırseverlerimizin gayretleri çok önemli. Allah hepsinden razı olsun. Hayırlı olsun." ifadelerini kaydetti.

şahinbey-22

"Hizmetlerin en güzeli olan 4-6 Yaş Kur’ an Kursumuzun açılışını yapıyoruz." diyen Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan ise "Cenabıhak hayırlı ve mübarek eylesin. Rabbimizin bize emanet ettiği yavrularımızı ahlaklı ve edepli bireyler olarak yetiştirmek bizim en büyük görevimiz. Allah hepinizden razı olsun." şeklinde konuştu.

Şahinbey İlçe Müftüsü Necati Şafak'ın yaptığı dua sonrası kurdele kesimiyle gerçekleşen açılışın ardından protokol üyeleri ve beraberindeki heyet Kur'an kursunu gezerek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Editör: Ömer Ceylan