Din kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi kapsamında "Çevremizde Dinin İzleri" konusunu kitaptan okuyup anlatmakla birlikte bizzat yerinde gezerek-görerek ve yaşayarak öğrenmek amacıyla Sadika Sabancı Ortaokulu öğrencileri, Okul Müdürü Kenan Yiğit, İngilizce Öğretmeni Yasemin Özçat, Din Kültürü Öğretmeni Meltem Algın, Matematik Öğretmeni Saniye Öz, Türkçe Öğretmeni Mukaddes Çolak rehberliğinde Sabancı Merkez Camii'ni ziyaret etti.

Düzenlenen gezi programına katılan öğrencilere Seyhan Müftülüğüne bağlı Sabancı Merkez Camii Din Görevlisi Pehlivan Kalıntaş, Din Görevlisi ve Manevi Danışman Fikret Hayta ile Kur'an Kursu Öğreticisi Aişe Evdüzen, cami bölümleri, cami adabı, cami mimarisinde yer alan dini motifler ile geçmişten günümüze camilerin dinimizdeki yeri, anlamı ve önemi hakkında bilgilendirmede bulundu.

adana-sabancı-camii-11

Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek başta öğretmenler olmak üzere öğrencilere ve ailelerine teşekkür eden Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman, "Camilerimiz Allah’ın evidir. Yeryüzünde ilk inşa edilen mescid Kabe’dir. Kabe’nin diğer bir adı da Beytullahtır, yani Allah’ın evi demektir. Camilerimiz Kabe'nin birer şubesidir. Camilerimiz  ibadet mekanlarıdır. Camilerimiz ilim mekanlarıdır. Camilerimiz birlik ve beraberlik mekanlarıdır. Camilerimiz bulunduğu şehre vurulmuş İslam mührüdür. Camilerimiz ülkemizin ve İslam beldelerinin  tapularıdır." diye konuştu.

adana-sabancı-camii-33

Seyhan Müftülüğünce ziyaret sonunda öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Ömer Ceylan