Romanya’da Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından desteklenen Kemal Atatürk Koleji öğrenci ve öğretmenleri "Ecdadın İzinde Projesi" kapsamında Edirne'de misafir edildi.

Edirne'de misafir edilen 50 kişiden oluşan Romanyalı grup, Gençlik Merkezi Manevi Rehberi ve İmam Hatip Emin Yaryıkan refakatinde şehirdeki tarihi mekanları, çarşı ve camileri ziyaret etti.

romanyalı-gençler-edirne'de-22

Ziyaret kapsamında öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Hasan Başoğlu, "Şehrimizi ziyarete gelen misafirlerimize, Başkanlığımız, Valimiz ve TDV himayelerinde refakat etme ve ev sahipliği yapmak bizler için hem misafirperverliğimizi gösterme hem de Payitaht ve Serhat Şehri Edirne’mizi tanıtma adına onur verici bir durumdur. İl Müftü Yardımcısı Fatih Samet Okumuş sorumluluğunda, Gençlik Merkezi Manevi Rehberimiz ve aynı zamanda din görevlimiz Emin Yaryıkan hocamız bir birinden değerli ilimizde tarihi mekan ve  yerleri tanıtma ve refakat  işini en güzel şekilde yerine getirmiştir. Bu vesile ile; bizlere bu hizmet etme şerefini veren Valimize, Başkanlığımıza, TDV’ye ve gelen misafirlerimize en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum." dedi.

romanyalı-gençler-edirne'de-33

Editör: Ömer Ceylan