Öğrencilerin dinî, manevi, ahlaki ve insani gelişimlerine katkıda bulunmak, İslam’ın temel ibadetlerinden olan namaz bilinci konusunda farkındalık oluşturmak, ibadetler aracılığıyla sevgi, saygı, irade, sorumluluk, yardımlaşma, birlik ve beraberlik gibi değerleri tecrübe etmesini sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından "Vakti Kuşanmak" adlı proje hayata geçirildi.

Proje kapsamında gönüllü öğrencilerin katılımıyla çeşitli programlar düzenleniyor, oluşturulan gruplarla namaz buluşmaları gerçekleştiriliyor, manevi huzurun tecrübe edilmesini sağlayacak farklı etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Rize İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Anadolu İmam Hatip Liseleri, Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulları ve Kur’an Kurslarında okuyan öğrencilerin katılımıyla “Vakti Kuşanmak” adlı proje çerçevesinde Sahil Camii’nde program gerçekleştirildi.

rize-22-2

Geçtiğimiz günlerde üzerine kale direği devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Çaykur Rizespor'un altyapı oyuncusu Doğuş Çay İlkokulu 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Yiğit Demirel ve 2018 yılında makamında uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi için anma programında bir araya gelen öğrenciler Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okudu.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı namazın önemine değindiği konuşmasında, Hz. Peygamber’in ‘dinin direği’, ‘mü’minin mi’râcı’, ‘gözümün nûru’, ‘cennet’in anahtarı’ ve ‘amellerin en faziletlisi’ olarak nitelendirdiği namazın, Allah’ın emirlerine uyma, O’nu anma ve O’na yakın olma arzusu gibi dinî muhtevası yanında bireysel ve sosyal yönünün de bulunduğunu ifade ederek öğrenciler tarafından okunan hatimlerin duasını yaptı.

rize-33

Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, Belediye Başkan Vekili Muhittin Aydın Bilsel, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı İbrahim Turgut, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşların katıldığı program sonunda, Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından ikramda bulunuldu.

Editör: Ömer Ceylan