Kur’an eğitimine yönelik yaygın din eğitimi faaliyetleri Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan Kur’an kursları vasıtasıyla gerçekleştiriliyor. Bu kurslarda ihtiyaç odaklı, hafızlık, 4-6 yaş ve yaz Kur’an kursları gibi programlarla çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek gibi farklı yaş ve seviyedeki toplumun tüm kesimlerine yönelik Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi yapılıyor.

Örgün eğitime devam eden ilkokul çağındaki öğrencilerin hafta içinde belli bir düzeyde Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilere yönelik eğitim almak istedikleri noktasında gelen talepler doğrultusunda, ülke genelinde olduğu gibi Rize’de de 7-10 yaş grubu öğrencilerin ders alabileceği kurslar açıldı.

1-38

7-10 yaş grubu kursların önemine dair açıklamada bulunan İl Müftüsü Naci Çakmakçı, 4-6 yaş grubuna yönelik verilen eğitimin sürdürülmesi, öğrencilerin elde ettikleri bilgi ve kazanımların korunması ve geliştirilmesi amacıyla açılan 7-10 yaş grubu kurslarda Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgiler, değerler eğitimi, topluma faydalı birey olma, olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi, sosyal ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi gibi konularda eğitim verildiğini ifade etti.

5-11

Diyanet İşleri Başkanlığının 7-10 yaş grubu kursları önemsediği belirten Müftü Çakmakçı, bu alandaki hizmetlerin etkinlik ve verimliliğini artırmak amacıyla 14-17 Mayıs tarihleri arasında 7-10 Yaş Grubu Kur'an Kursları Öğretim Programı’nda ders açan erkek personele yönelik Ankara’da düzenlenen Hizmet İçi Eğitim Semineri’nde Rize’den 19 personelin katıldığını belirtti.

3-36

7-10 yaş grubu kurslara yoğun ilgi gösterildiğini ifade eden Müftü Çakmakçı, Rize’de 41 yerde 68 öğretici ile beraber toplamda bin 516 öğrenciye eğitim verildiğini ve eğitimlerin bu yıl için 2 Haziran tarihinde tamamlanacağını belirterek ilerleyen yıllarda bu yaş grubundaki öğrenci sayısının daha da artmasını hedeflediklerini bildirdi.

Çakmakçı, 1 Temmuz’da başlayacak Yaz Kur’an Kursları için hazırlıkların başladığını belirterek bu yaz Kur’an eğitiminin yanında sosyal aktivitelere ağırlık verileceğini ifade etti.