Sinop İl Müftülüğüne bağlı Merkez Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Mescidinde gerçekleşen buluşmada hafızlık öğrencileriyleyakından ilgilenen Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Şimdiden kendinize bir hedef belirleyip o hedefe varmak için var gücünüzle çalışmanız gerekir." dedi.

Rektör Dalgın, "Sizler yüce kitabımızı ezberlemeye gayret ediyorsunuz. Bu gayretleriniz takdire şayandır. Hafızlığı bitirdikten sonra da yüce kitabımızda Rabbimizin bizlere emir ve nehiylerini anlamamız ve bunu hayatımızda tatbik etmemiz gerekmektedir. Doğru zamanda doğru yerde olmak lazım. Sizler bu yaşlarınızda olmanız gereken doğru ve güzel olan yerlerden bir tanesindesiniz. Sizlere Cenabıhakk'ın bahşetmiş olduğu bu güzel nimetin kadrini kıymetini bilerek bu nimetten mahrum olmamak için çok çalışmanız gerekmektedir. Hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz ilahiyat fakültesini tercih etmelerş durumunda daha avantajlı oluyorlar. Sizleri de okulumuza bekliyoruz." diye konuştu.

rektör-dalgın-gençlerle-buluştu-22

Sinop üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’a teşekkür eden Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney ise "Eğitim çağlarında olan ve ülkemizin aydınlık yüzleri olan bu gençlerimizle deneyimlerimizi paylaşmak, yollarını açmak ve rehberlik etmek onlar için motive edici oluyor. Programa iştirakinizden dolayı çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Toplu çekilen fotoğrafın ardından program sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan