Şehit Aziz Sağlam İmam Hatip Ortaokulu’nda Ramazan ayında öğrencilerin merhamet duygularını geliştirmelerini ve Filistin’deki kardeşlerine yardım göndermelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte Ramazan ayının ilk günü davul çalıp mani söyleyen öğrenciler sınıfları dolaşarak öğrencilerden ve öğretmenlerden bahşiş topladı.

Öğrenciler toplanan bahşişleri Filistinli kardeşlerine ulaştırılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Durmuş Ayvaz’a teslim etti.

Amasya Ramazan Bağışı 22

Öğrencileri, öğretmenlerini, anne-babalarını bu duyarlı davranışlarından dolayı kutladığını belirten İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, "Bugün çok anlamlı bir anı şuanda yaşıyoruz. Yapılan bağış Filistin’deki insanlarımızın yarasına bir nebzede olsun merhem olacaktır. Filistin konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getiren kendileri küçük ama yüreği büyük öğrencilerin bağışlarını çok anlamlı buluyorum. Cenabıhak yapmış oldukları hayırları kabul eylesin. Bu vesileyle Filistin’de yaşanan zulmün bir an önce sona ermesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonrası TDV Amasya Şube Başkanı Amasya İl Müftüsü Ayvaz, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Editör: Ömer Ceylan