Çorum İl Müftülüğü tarafından “Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse konuşmacı olarak katıldı.

Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterisiyle başladı.

Prof.-Köse-İstikamet,-elest-bezminde-Rabbimize-verdiğimiz-sözün-gereğini-yapmaktır02

Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer açış konuşmasında, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sas), bir gün tavaf esnasında Kabe'ye yönelerek şöyle buyurdu: ‘Ey Kabe! Sen ne güzelsin. Senin kokun ne güzeldir. Senin azametine ve kutsallığına hayranım. Fakat Allah'a yemin ederim ki, müminin saygınlığı, Allah katında senin saygınlığından daha fazladır." dedi.

Ardından kürsüye gelen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, “İstikamet, elest bezminde Rabbimize verdiğimiz sözün gereğini yapmaktır. Sıratı müstakim üzere yürümektir. Doğru yolda giderken bizi yoldan çıkarmaya çalışan zaaflarımız olabilir. Bunları bilmeli, ona göre tedbirimizi almalıyız. Onun da yolu takva ve ihsan üzere yaşamaktır. Kur’an en fazla geçen kelimelerdendir: muttaki ve muhsin. İnsan, ahseni takvim ile esfeli safilin arasında bir yolda ilerlemektedir.” dedi.

Prof.-Köse-İstikamet,-elest-bezminde-Rabbimize-verdiğimiz-sözün-gereğini-yapmaktır03

Prof. Köse, “İstikametten ayrılmamak için muttaki olmak, ihsan seviyesine erişmek lazımdır. Tabi ki bu da, istikametin her şeyde olmasıyla mümkündür. Elimizde, dilimizde ve gönlümüzde istikamet üzere olmalıyız. Yoldan çıkmamak için her şeyimizi kontrol altına almamız gereklidir. Yüce Allah, iman ve istikamet üzere olmayı, peygamberin yolundan gitmeyi nasip eylesin.” diye konuştu.

Konferansa, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, sivil toplum kuruluş temsilcileri, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ammar Esenkal