Siirt İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci konuşmacı olarak katıldı.

Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilavet ile başlayan konferansın açışında konuşan İl Müftüsü Şakir Pinal, "Bu sene çok güzel bir tevafuk olsa gerek ‘Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ bir arada idrak ediliyor. Birbirini tamamlayıcısı Allah Resul’ünün getirdiği ebediyen yolumuzu aydınlatacak olan ve Hazreti Kur'an-ı nesillere öğreten bize vatan olarak bu güzel coğrafyayı bırakmış, ilim ve irfan yolunda ömrünü harcamış ahirete göçmüş olanları bu vesileyle rahmetle anıyorum." dedi.

Prof.-Erdemci-Sağlam-bir-iman-varsa-dışardan-gelen-ideolojilere-karşı-sağlam-durabiliriz01

Ardından konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, iman ve istikametin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak, "İstikamet, Türkçe’ye dosdoğru yol şeklinde geçmiştir. Yani eğri büğrü olmayan çizgi, adalet, itidal, doğruluk anlamları olan bir kelime ve aynı zamanda aşırılıktan uzak ifrat ve tefrite düşmeden Kur'an ve sünnetten kaynaklanan ilkeleri benimseyip özümsemek ve bunları hayata geçirmek ve bunda ısrarcı olmak ve sebat kılmak anlamlarına gelir. Öncelikle itikatta istikamet.” diye konuştu.

Prof. Erdemci, “İtikadımız sağlam olmazsa hayatımızda yaptığımız hiçbir şeyin anlamı olmaz. İnanç da öyledir. Dışardan bir sürü ideoloji gelip bize çatar. Sağlam bir iman varsa sağlam bir inancımız varsa dışardan gelen ideolojilere karşı sağlam durabiliriz." şeklinde konuştu.

Konferansa, Siirt Vali Yardımcısı Abdülhamit Mutlu, İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı

Editör: Ammar Esenkal