Osmaniye İl Müftülüğü, "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri  kapsamında "Peygamberimiz, Cami ve irşat" temalı program düzenledi.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programın açılışında konuşan İl Müftüsü Ali Çakmak, "Hz.Peygamber (sas), Cami ve İrşat konusu içerik ve anlam bakımından detaylıca anlatılmalıdır. Geçmiş dönemlerde Camilerin az olduğu  merkezi sistemlerin elektronik cihazların olmadığı zamanlarda minarelerin şerefelerinden çıplak sesle okunan ezanların insanların ruhuna nufuz etmesi ile günümüzde her türlü teknolojiyi kullanarak okunan ezanların manevi etkisi düşünülmelidir." dedi.

Ardından "Peygamberimiz, Cami ve irşat" konulu konferansı vermek üzere kürsüye gelen Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Tutar ise "Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatı Türkiye Cumhuriyeti devletinin en etkin kurumlarından biridir. Kadro ve yurt sathında yaygınlığı açısından büyük bir imkana sahiptir. Bu münasebetle toplumla devamlı iç içe olan din gönüllüleri vazifelerini en güzel şekilde ifa etmektedirler. Bilindiği üzere Resûlullah (sas) Mescid-i Nebi’nin inşaatında bizzat çalışmış ve çok mütevazi olan bu mekanı ilim, irfan ve ahlak mektebi haline getirmiştir. Manevi olarak camilerimiz hem Kabe’yi hem de Mescid-i Nebi'yi temsil etmektedir. Bu münasebetle camilerde görev yapan din gönüllüleri camilere gelen insanların hem Allah’u Teala’nın hem de Resûlullah’ın misafirleri olduğu bilinciyle görev yapmaktadırlar. Diğer bir ifade ile cami görevlileri adeta Resûlulah’ın ravzasını bekliyormuşçasına şairin dediği gibi 'Ebedi Hadim-ul Harameyniniz/Ölsekte Ravzanı ruhumuz bekler.' şuuru ile görev yapmaktadırlar." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan