İstanbul Müftülüğü Din ve Hayat Dergisi Taksim Camii Kültür ve Sanat Merkezi’nde Derginin 46. sayısının dosya konusu olan "Ayasofya" başlığı ile bir panel düzenledi.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, "Nesillerin duası ve talebi olan Taksim Camii'nde yeniden ibadete açılmış olan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifini konuşma bahtiyarlığını bizlere bahşeden Cenabıhakka hamd-ü senalar olsun. Bizim gençlik yıllarımızın iki idealinin de gerçekleşmiş olmasını görmek Cenabıhakk'ın milletimize ve bizim kuşağımıza ihsan ettiği en büyük bahtiyarlıktır. Allah imar edenlerden ve yeniden ibadete açanlardan ebeden razı olsun." diye konuştu.

Panelde derginin Ayasofya sayısı yazarlarından Prof. Dr. Vecdi Akyüz, "Mabedlerin Dönüştürülmesinin İslam Hukukundaki Yeri", Dr. Emine Betül Çakırca "19. yy.da Ayasofya Camii ve Ziyaretçileri", Kültür ve Turizm Bakanlığı Şube Müdürü ve Ayasofya Müzesi Eski Müdürü Hayrullah Cengiz ise "Ayasofya Camiinin Müzeye Çevrilişinin Muhtemel Arka Planı" başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi.

Programa İstanbul İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Ömer Ceylan