Yozgat İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik "Peygamber Efendimizin (sas) İrşat Dili" konulu konferans düzenlendi.

Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta konuşan Prof. Dr. Huriye Martı, "Hz. Muhammed (sas), her zaman şefkatli, merhametli ve sabırlı oldu. Asla sert ve katı olmayı seçmedi. Rabbimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (sas) alemlere rahmet olarak göndermiştir. Merhamet, acımak değil acıtmamak demektir. Hiç bir varlığı kırmadan, alay etmeden, mahcup etmeden muamele etmek demektir. Öyleyse bizlerde Hz. Muhammed'in (sas) bu güzel davet tarzını kendimize örnek almalıyız." dedi.

Konferansın açış konuşmasını İl Müftüsü Ali Gülden yaptı.

Konferansa, Vali Ziya Polat'ın eşi Pınar Filiz Polat, Belediye Başkanı Celal Köse'nin eşi Nagihan Köse, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Dündar'ın eşi Beşire Dündar, kadın görevliler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan