Edirne İl Müftülüğünce başlatılan "Baba Okulu" seminerlerinin ikincisi "Muhabbetin Kapısı Aile: Annelik ve Babalık Rolleri" başlığıyla gerçekleştirildi.

Seminere İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse konuşmacı olarak katıldı.

Edirne Baba Okulu 22-2

Seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Hasan Başoğlu, "Güçlü bir toplum ancak güçlü bir aile ile tesis edilebilir. Bu açıdan bugünkü seminerin büyük önem taşıdığını düşünüyorum." dedi.

- "Aile bizim en büyük meselemizdir"

Ardından sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Saffet Köse, "Aile bizim en önemli meselemizdir. Bu ahir zamanda çocuklarımızı ve kendimizi kurtarmanın yolu, birbirimize örnek olarak sahip çıkmaktır. Çünkü unutmayın ki çocuk anne-babayı taklit eder. Çocuğun bir diğer özelliği de yorumlamadan kabul etmesidir. Unutmayalım ki peygamberler bile çocuklarıyla imtihan edilmişlerdir. Efendimiz'in (sas) davranışları bize bu konuda çok güzel örnektir. O çocuklarını namaza bizzat kaldırmıştır. Yani anne-baba bir çocuk için vazgeçilmezdir. Bir de ailelerin yıkılmasına en büyük sebep ilgisizliktir. Eşler birbirleriyle ilgilenmezler, evlerine iş götürürlerse yuvalar çabuk dağılır." diye konuştu.

Edirne Baba Okulu 11-1

Editör: Ömer Ceylan