Canik İlçe Müftülüğüne bağlı yatılı Kur'an kurslarında eğitim alan öğrenciler için "Hafızlık İcazet Programı" ile "Kur'an' ı Anlama Temel Öğretim Programı Mezuniyeti" gerçekleştirildi.

Programda; Pınarbaşı Yatılı Kız Kur'an Kursu ve Merkez Yatılı Erkek Kur'an Kursu'ndan hafızlığını tamamlayan 80 hafız ile Kur'an' ı Anlama Temel Öğretim Programı'ndan mezun olan 68 hafız belge aldı.

hilmi-karslı-canik-icazet-merasimi-33

- "Kur'an’ı yaşadığımız sürece değerli ve izzetli olacağız"

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Ali Çebi'nin açılış konuşmasıyla başlayan programda konuşan İl Müftüsü Seyfullah Çakır, "Hafızlık Allah' ın yeryüzünde bir insana vereceği en büyük nimetlerin başında gelir. Hafızlarımız Kur’an' ı akıllarında, ruhlarında, gönül coğrafyalarında ilmek ilmek işleyerek ömürlerinin en güzel zamanlarını Allah' ın, Kur'an’ın, Peygamberin yoluna vermek suretiyle birer hamele-i Kur'an oldular. Allah' ın izniyle Kur'an’ı yaşayan ve yaşatacaklar olarak aramızda yer almaya devam edecekler. Bizler de Kur'an’ı yaşadığımız, Kur'an’a hizmet ettigimiz sürece en değerli, en izzetli olarak hayatımıza devam edeceğiz." dedi.

hilmi-karslı-canik-icazet-merasimi-22

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı verdiği konferansta şunları ifade etti:

"Milletimizin Kur'an'a çok büyük bir sevgisi var. Bugün insanoğlu evreni tanıma noktasında muazzam bir bilgiye kavuşmuştur ancak yeryüzünde neden bulunduğunu bilmiyor. Hafızlarımız, Kur'an'ı anlatmak suretiyle Nurettin Topçunun ifade ettiği gibi ruhlara hayat ve sorumluluk aşısı yapan muallim olacaklardır. Bu sorumluluğu yerine getirmek için hafızlarımız mutlaka dini ilimlere yönelmelidirler. Hafızlıklarını muhafaza etmeleri için zihinlerini bilgi kirliliğinden korumaları, kendilerini disipline etmeleri gerekmektedir. Sezai Karakoç 'Kitap ve kütüphanenin bulunmadığı bir ev zifiri karanlıktır' diyor. Kitaplarla dost olacağız.Kur'an'ı sadece güzel okumak değil Kur'an'ı anlamak ve yaşamak da gerekiyor."

Program, Samsun eski İl Müftüsü Prof. Dr. Hayrettin Öztürk' ün duası ve ardından protokol üyelerinin hafızlara belge ve ödül takdimiyle son buldu.

Editör: Ömer Ceylan