Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cağfer Karadaş, “Kafama  Takılanlar” başlıklı söyleşide Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri ve TDV Konukevinde gençlerle buluştu.

Manisa İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve MCBÜ İyilik Güzellik Gençlik Topluluğu tarafından MCBÜ Prof. Dr Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi Konferans Salonunda İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun selamlama konuşmasıyla başlayan programda gençler zihinlerine takılan sorulara cevap bulmaya çalıştı.

Cağfer Karadaş Söyleşi 11

Gençlerin “Doğal afetler sonucu vefat edenler işledikleri günahlar sebebiyle mi bu cezaya çarptırılmışlardır?” sorusuna cevap veren Karadaş, "Yeryüzü ve kainatı, insanı ve bütün canlıları yaratan Allah tüm varlık âlemini bir düzen içinde 'Sünnetullah' dediğimiz kanunlarla/takdirle yaratmıştır. Deprem de bu kanunlardan birisidir. Allah insana ve hiçbir canlıya dünyada azap etmez. Deprem, işlediğimiz günahların karşılığı olarak dünyada Allah’ın verdiği bir ceza değildir. Bilim fay hattını belirtmiş, buraya ev yapma demiştir. Deprem bölgesinde deprem şartlarına uygun konutların nasıl ve nereye yapılması gerektiği bilimsel olarak ortaya konmuştur. Bilimin verileri de sünnetullahtır. Buna aykırı davranmak, demirden çalmak, betonun ölçüsüne uymamak, plan ve projeye aykırı imalat yapmanın sonucu yaşadığımız bu felaketler bizim kendi ellerimizle hazırladığımız bir akıbettir. Allah insanın sorumluluğu gereği yaptığı işin hak, hukuk, doğruluk ve dürüstlük gibi esaslara uygunluğu açısından mükâfat veya cezasını öbür dünyada verecektir." ifadelerini kullandı.

Gençlerin din ve inanç konularında kafasına takılan birçok soruya cevap veren Karadaş daha sonra TDV Manisa Şubesi Kız Konukevinde gençlerle buluştu.

Programlar sonunda katılımcılara Prof. Dr. Karadaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından çıkan “Kafama Takılanlar” kitapları hediye edilerek imza etkinliği gerçekleştirildi.

Editör: Ömer Ceylan