Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağfer Karadaş, "Kafama  Takılanlar" başlıklı konferansta Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu öğrencileriyle buluştu.

İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen program Okul Müdürü Mustafa Bulut’un açış konuşmasıyla başladı.

Cafer Karadaş Konferans 33

Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında "Geleceğimizin teminatı sevgili gençler. Sizlerle bir arada olmak bizlere her zaman enerji vermektedir. Sakarya Müftülüğü olarak gençlere yönelik programlar gerçekleştirmeye devam ediyoruz. İl Müftüsü olarak şahsımda ilimizdeki okulları ziyaret ederek gençlerle programlar gerçekleştiriyoruz. Bugün sizi çok kıymetli  Prof. Dr. Çağfer Karadaş hocamızla buluşturduk. Kafanıza takılan soruları rahatlıkla sorabileceğiniz bir program olacaktır. Çünkü hocamızın bu alanda yazdığı eseri biliyorsunuzdur." diyerek gençleri Müftülük etkinliklerine katılmaya davet etti.

Cafer Karadaş Konferans 22

Soru sormak bir sanat olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çağfer Karadaş ise "Soru sormak sanat olduğuna göre bu sanatın ürünü olan soru da, doğal olarak bir sanat eseri. Öyleyse soru soran da sanatkar. Sanatkar eserini vücuda getirme noktasında ne kadar titizleniyor ve ince eleyip sık dokuyorsa soru soran da aynı oranda bir incelik ve gayret içinde olmalı." diyerek gençlerin sorularını yanıtladı.

Cafer Karadaş Konferans 44

Program sonunda Prof. Dr. Karadaş "Kafama  Takılanlar" adlı eserini gençler için imzaladı.

Programa Sakarya İl Müftü Yardımcıları Burhan Bilgin, Mehmet Şahin, Dr. Ravza Cihan, Bursa Kestel İlçe Müftüsü Faruk Çelik katıldı.

Editör: Ömer Ceylan