Mardin İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber En Güzel Muallim ve Mürebbi" konulu konferans düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi İmam Hatibi ve Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açış konuşmasında İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, "Peygamber Efendimiz (sas) 23 yıl gibi kısa bir zamanda tarihin en büyük inkılabını gerçekleştirerek insanlığın fıtratı gereği Allah’ın vermiş olduğu güzelliklere kavuşturmuştur." dedi.

Ardından "Hz. Peygamber En Güzel Muallim ve Mürebbi" konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl bir tema belirleyerek o yüce Resûlu, insanların tanımasına vesile olmaktadır. Bir insanı tanımadan sevmek, sevmeden onu derinlemesine anlatabilmek mümkün olmaz. Peygamber Efendimizi tanımak ve onu en güzel bir şekilde anlamak gibi bir görevimiz var, ümmeti olarak. Dünyanın dört bir yanında İslam medeniyetinden bahsedebiliyorsak eğer, yaşayan bir zihnin onu yaşayan ve yaşatan Peygamber sayesindedir." diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Emin Ayı, "Evlilik ve boşanma sayılarının birbirine yakınlaştığı, aile içi şiddetin arttığı ve huzurun yok olduğu şu zamanda, akıllı cihazlarla dolu olan evlerimizdeki en büyük eksiklik Muhammed-i muhabbettir." şeklinde konuştu.

Konferansa Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Vali yardımcıları, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Konferansın ardından Vali Demirtaş, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’a hediye takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan