Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 12-20 yaş aralığındaki engelli öğrenciler arasında "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temalı ödüllü hadis-i şerif ezberleme yarışmasının il elemeleri sürüyor.

20231028YARISMA03

Bu kapsamda Giresun İl Müftülüğünce Seyyid Vakkas Camii’nde düzenlenen yarışmanın açış konuşmasını yapan Din Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Aydın, İl Müftülüğü olarak engelliler ile ailelerinin moral ve motivasyonlarının arttırılması, desteklenmesi, inanç ve ibadet şuurunun geliştirilmesi için birçok çalışmaya imza attıklarını vurguladı.

Yarışmaya katılan engelli öğrencilerin özverisini başarıyla takdir ettiklerini ifade eden Aydın, Hz. Muhammed (sas), insanlığa gönderilen son peygamber olarak hayatı boyunca herkese eşit şekilde yaklaşmış, insanlarla sevgi, saygı ve adalet ekseninde iletişim kurmuştur. Engelli bireylerin toplum içinde kabul görmelerini çok önemseyen Sevgili Peygamberimiz, engellilerin toplumun birer parçası olduğunu ve onlara yardım etmenin büyük bir erdem olduğunu bizlere öğretmiştir. Sizlerin, Hz. Peygamber'in çağları aşan evrensel mesajlarını yaşama ve yaşatma konusunda çabalarını takdirle karşılıyoruz. Yüce Allah başarılarınızı daim eylesin.” dedi.

Ardından yarışmaya katılan öğrenciler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen 40 Hadis-i Şerifin Türkçe anlamlarını komisyon huzurunda güzel ve etkili bir biçimde ezberden okudu.

Yarışmada jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Espiye’den Berra Nur Çelik birinci oldu.

Yarışmaya Giresun Kız Anadolu Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Hasan Tahsin Günaydın, Din Hizmetleri Uzmanları Soner Köse, Orhan Cesur, İl Engelli Koordinatörleri Güler Aydınoğlu, Kamil Çağrıl ile engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yarışma sonunda komisyon üyeleri tarafından katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Giresun Müftülüğü