Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "2024 Yılı Zekat İyilik Buluşmaları" düzenliyor.

Bu kapsamda Pendik İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde "2024 Yılı Zekat İyilik Buluşmaları" gerçekleştirildi.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmaya, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açışında konuşan İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, "Dünyevileşmenin artığı ve kimileri tarafından ahiret hayatının unutulmaya başlandığı bu dönemde Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl ki Ramazan ayının temasını ‘Ramazan ve Ahiret Bilinci’ olarak belirledi." dedi.

Müftü Bilgiç Zekat, Ilahi Bir Sosyal Güvenlik Sistemidir04

Ahireti hatırlatmak ve hazırlanmakla vazifeli olduklarını belirten Müftü Bilgiç, "Zekat, müessese olarak İslam’ın önemli unsurlarından birisi. Zekat, İslam toplumlarını diğer beldelerden ayırt eden ilahi bir sosyal güvenlik sistemidir. Pek çok insan, bizim bu sosyal güvenlik sistemimiz sayesinde asırlar boyunca İslam’a gıpta ile bakmıştır. Keşke Müslüman beldelerinde yaşasak da bizlerde bu müesseseden istifade etsek demişlerdir. Zekat müessesesini ayaklandırmak adına programımıza konuşmacı olarak katılan Mehmet Kapukaya hocamıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya ise "2024 Yılı Zekat ve İyilik Buluşmaları" konulu bir konferans verdi.

Müftü Bilgiç Zekat, Ilahi Bir Sosyal Güvenlik Sistemidir02

Zekat ile ilgili Din İşleri Yüksek Kurulu’na gelen sorular üzerinden konuşmasını gerçekleştiren Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Kapukaya, "Din İşleri Yüksek Kurulumuz diğer sorularda olduğu gibi zekat ile ilgili gelen her soruyu da ayrı ayrı değerlendiriyor. Bunların hiçbirini cevapsız bırakmıyor." şeklinde konuştu.

Zekatın nisabına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Kapukaya, "Nisap miktarı mala sahip olan vatandaşlarımızı, zekatlarını ihmal etmemeleri konusunda uyaralım. Zekatın, nasıl hesaplanacağı ve verileceği, kimlere verilip verilmeyeceği hususunda hassasiyet göstererek vatandaşlarımızı bilinçlendirelim." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yeryüzünün ihtiyaç duyulan her yerine hizmet götürdüğünü ifade eden Kapukaya, din görevlilerinden gelen soruları da cevaplayarak konuşmasını tamamladı.

Müftü Bilgiç Zekat, Ilahi Bir Sosyal Güvenlik Sistemidir01

Programa, İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Hüseyin Ünal, Müftülük personeli, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı.

Programın ardından Müftü Bilgiç, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Kapukaya’ya hediye takdim etti.

Editör: Ammar Esenkal