Pendik İlçe Müftülüğüne bağlı Reşat Üçüncü Yeni Camii Diyanet Gençlik Merkezi, öğrencilerin hem ödev yapma hem vücut gelişimleri hem de manevi gelişimlerine destek sağlıyor.

Okuldan çıkan öğrenciler, Diyanet Gençlik Merkezi’nde ev ödevlerini yapıyor, kitap okuyor sonrasında ise "Değerler Eğitimleri"nde bir araya geliyor.

Pendik’te Öğrenciler Okuldan Sonra Diyanet Gençlik Merkezi’nde Buluşuyor02

Reşat Üçüncü Yeni Cami İmam Hatibi Hamza Özcan rehberliğinde öğrenciler, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler konularında eğitim alıyor.

Sportif faaliyetlerde de bulunan öğrenciler, hem eğleniyor hem öğreniyor.

Pendik’te Öğrenciler Okuldan Sonra Diyanet Gençlik Merkezi’nde Buluşuyor01

Reşat Üçüncü Yeni Camii Diyanet Gençlik Merkezi hakkında bilgi veren İmam Hatip Özcan, "Diyanet Gençlik Merkezimize gelen öğrencilerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Böyle bir hizmetin içerisinde olmaktan dolayı Rabbimize şükrediyoruz.” dedi.

Pendik’te Öğrenciler Okuldan Sonra Diyanet Gençlik Merkezi’nde Buluşuyor05

İslam'ın hakikatleri ile gençliğin heyecanı buluşursa dünyanın değişeceğine inandıklarını belirten Özcan, “Öğrencilerimiz, okuldan sonra merkezimize gelerek Kur’an-ı Kerim okuyor, derslerini yapıyor. Birlikte kitap okuyarak Değerler Eğitimi derslerini gerçekleştiriyoruz. Cemaatle namaz kılıyoruz. Sonrasında ise öğrencilerimiz, Gençlik Merkezi Spor Kolları Başkanımız rehberliğinde ok-yay talimi, masa tenisi, Uzakdoğu sporlarında eğitim alıyor. İsteyen öğrencilerimiz ise masa tenisi, koşu bandı ve oyun konsolunda vakit geçiriyor.” diye konuştu.

Pendik’te Öğrenciler Okuldan Sonra Diyanet Gençlik Merkezi’nde Buluşuyor04

Etkinliklere öğrencilerini göndermek isteyen velileri Diyanet Gençlik Merkezi’ne beklediklerini ifade eden Özcan, “Reşat Üçüncü Yeni Camii Diyanet Gençlik Merkezi’mizde her yaş grubundan öğrencileri ağırlamaktan ve bu hizmetin içerisinde bulunmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Ammar Esenkal