Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından başlatılan "Hediyem Kur’an Olsun" kampanyasına bir destek de Osmaniye'den geldi.

Osmaniye İl Müftülüğünce başlatılan kampanya kapsamında 33 bin 84 adet Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Afişlerle tanıtımı yapılan kampanyaya yoğun bir katılım olduğunu dile getiren İl Müftüsü Ali Çakmak, Türkiye Diyanet Vakfı olarak Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında Kur'an-ı Kerim'e ulaşamayan muhtaçlara insani yardımın yanında manevi destek de verdiklerini ifade etti.

Kampanya kapsamında bağışlanan Kur’an-ı Kerimlerin başta Afrika ülkeleri olmak üzere yurt dışındaki Müslümanlara hediye edileceğini belirten Müftü Çakmak, "Hayatları boyunca Kur'an-ı Kerim'i Mushaf olarak görmemiş ihtiyaç sahiplerine Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim'i ulaştırıyoruz. Ülkemizde hastaneler ve cezaevleri başta olmak üzere eğitim kurumlarında, yurt dışında ise yetimhaneler, okullar öncelikli olmakla birlikte Kur'an-ı Kerim'e ulaşamayan toplumun her tabakasındaki kardeşlerimize hayat kitabımızı hediye ediyoruz. Özellikle açlık ve yoksulluğun had safhada olduğu Afrika ülkelerinde çocuklar 'Luh' adı verilen tahta ve deri parçaları üzerinde Kur'an-ı Kerim'i öğrenip hafızlık yapmaya çalışıyor. Bu kardeşlerimize hediye ettiğimiz Kur'an-ı Kerimler onların hem hayatlarını kolaylaştırıyor, hem de onları çok mutlu ediyor." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan