Ortaköy İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen "Din Görevlilerinin Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursu" tamamlandı.

Toplumu dini konularda aydınlatma görevi doğrultusunda önemli faaliyet alanlarından biri olan vaaz ve irşat hizmetleri kapsamında; vaaz etme becerisine sahip din görevlilerinin mesleki yeterliliklerini geliştirmek ve irşad hizmetlerine etkin katılımlarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kursa, Ortaköy İlçesindeki camilerde görev yapan imam hatipler katıldı.

Çorum Vaazbecerileri 11

İlçe Vaizi Hüseyin Bolat tarafından verilen kursun sonunda yapılan bitirme sınavını başarıyla tamamlayan din görevlilerine belgeleri verildi.

Müftülük makamında belgeleri takdim ettikten sonra konuşan İlçe Müftüsü Sadık Saran, "Her görevlimiz aynı zamanda kendi camisinin vaizidir, burada kazandığımız bilgi ve becerileri cami derslerimize ve saha çalışmalarımıza verimli bir şekilde aktarmalıyız." diyerek hizmet içi eğitim kursunun önemine değindi.

Müftü Saran, kursa katılım sağlayıp başarılı olan görevlileri tebrik ederek başarılarının devamını dilerken bundan sonra da bu tür kursların devam edeceğini belirtti.

Editör: Ömer Ceylan