Menteşe İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde "Tecrübe Paylaşımı Programı" düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi B Salonunda düzenlenen programa İl Müftüsü Yaşar Çapçı, ilçe müftüleri, kurum müdürleri ile din görevlileri katıldı.

Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı’nın moderatör olarak yer aldığı programda Gazi Antep Şehit Kamil Ukkaşe Bin Mihsan Camii İmam Hatibi Yunüs İnan ve Tokat Merkez Taşlı Çiftlik Fatih Camii İmam Hatibi Mustafa Çakırtaş tecrübe paylaşımında bulundu.

Muğla Tecrübe Paylaşımı 11

Açılışta konuşan Menteşe İlçe Müftüsü Dr. Ertuğrul Akın, dini hizmet alanlarının en değerlilerinden biri olan camii ve hayatın iç içe yapılar olduğunu ve bunu diri tutmada en büyük görevin din görevlilerine düştüğünü dile getirdi.

Tecrübe paylaşımlarının bu alanda önemli olduğunu belirten Müftü Akın, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından projeleri takdir toplayan ve hayata dokunan hocaları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Sonrasında konuşan moderatör Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı, Peygamber makamı olan imam hatiplik görevinin kutsallığından bahsetti. Dağlı, İnsanların yayatına dokunmada en güzel görevlerden birinin imam hatiplik ve müezzinlik olduğuna dikkati çekerek, görevin sorumluluğu ile hareket etmenin önemine değindi.

Muğla Tecrübe Paylaşımı 22

"Gençlik Çalışmaları" adlı sunumu gerçekleştiren Gazi Antep Şehit Kamil Ukkaşe Bin Mihsan Camii İmam Hatibi Yunüs İnan ve "Yolumuz Camiden Geçer" sunumunu paylaşan Tokat Merkez Taşlı Çiftlik Fatih Camii İmam Hatibi Mustafa Çakırtaş, camilerinde verdikleri hizmetleri ve tecrübelerini paylaştı.

Muğla Tecrübe Paylaşımı 44

Program sonunda teşekkür konuşması yapan Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı da güzel bir programla cami toplum eksenli tecrübe paylaşımlarını din görevlileri paylaşan misafirlere teşekkür ederek, projeleri olan hocaların mutlaka bunları hayata geçirmesi için kendileri ile irtibata geçmelerini talep etti. İslam’ın en önemli hizmet alanlarından olan camilerde halkla birlik ve beraberliğin önemine değinerek bu konuda hizmeti kendisine şiar edinen görevlilere teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan