Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında sürdürülen, "Okul-Kur'an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" ile imam hatip öğrencileri eğitimlerini hafızlıkla taçlandırıyor.

Projeye dair son başarı haberi Giresun’dan geldi.

20231128HAFIZLAR02

Giresun İl Müftülüğü koordinesinde yürütülen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu ile Çakırmelikoğlu Kur’an Kursu öğrencilerinden Muhammet Akif Gülbe, Mehmet Kızıltaş, Niyazi Ekber Beyaz, Yusuf Yılmaz, Ahmet Arif Tavman, Ali Kılıç, Abdullah Gazali Memiş ve Metehan Sağlık, Kur'an Kursu Öğreticisi Mahmut Şahin rehberliğinde 13 ayda hafız oldu.

20231128HAFIZLAR04

Hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için İl Müftülüğünde tören düzenlendi.

20231128HAFIZLAR03

- "Kur’an bir ömür rehberiniz olsun"

Törende bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık, Kur’an-ı Kerim’i ezberlemenin büyük bir sabır, disiplin ve azim gerektirdiğini vurguladı.

13 ay gibi kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberlemenin büyük bir başarı olduğunu ifade eden İl Müftü Yardımcısı Kırbıyık, “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim sadırlardan satırlara dökülerek nesilden nesile aktarılmaya devam edecektir. Hafız öğrencilerimize düşen en önemli görev eğitim hayatlarını tamamladıktan sonra da Kur’an’ın hayat veren mesajlarını hayatlarına yansıtmaları ve tüm insanlığı hidayete davet etmeleridir." dedi.

20231128HAFIZLAR06

- "Örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi meyvelerini veriyor"

Törene katılan İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe ise, Kur’an-ı Kerim’in muhafazası ve anlaşılması açısından örnek nesiller yetiştirmek için gayret gösterdiklerini belirtti.

Projeyle geleceğin hafız doktorlarını, mühendislerini ve öğretmenlerini yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Gülbe, "Hafızlarımız sene kaybı yaşamadan, örgün eğitimden ve akranlarından uzakta kalmadan bir üst öğrenime hazırlanmaktadır. Öğrencilerimiz çalışma disiplini, zaman yönetimi gibi becerilerini pekiştirerek hafızlık eğitimini tamamlıyor. Hafızlıklarını tamamlayıp, inancını, milli, manevi ve ahlaki değerlerini özümseyen, Kur’an’ı idrak edip anlayan öğrencilerimiz bizlere umut aşılamaktadır. Kendim de iki hafız annesi olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tüm velileri de bu mutluluğu yaşamaya davet ediyorum." diye konuştu.

Öğrencilere, hafızlığın bilincinde olmaları tavsiyesinde bulunan İl Müftü Yardımcıları Kırbıyık ve Gülbe, öğrencileri, ailelerini, hocalarını ve okul idarecilerini tebrik edip, emeği geçen herkese teşekkür etti.

20231128HAFIZLAR09

- "Tüm Giresunlu kardeşlerimizin desteğini bekliyoruz"

Kur’an Kursu Öğreticisi Mahmut Şahin de duygularını paylaşarak yaşadığı mutluluğu ifade etti.

Hedeflerinin, tamamı hafız öğrencilerden oluşan bir proje imam hatip ortaokulu oluşturmak olduğunu kaydeden Şahin, "Hafızlık öğrencilerimiz erken yaşlarda hafızlık yapmanın kolay ve kalıcı olmasındaki avantajlardan yararlanmaktadır. Hafızlık eğitimi için ayrılan sürenin daha etkin bir şekilde kullanılması ve öğrencilerin akademik başarısı için okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve Kur’an kursu öğreticilerimizle iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Benim çocuğum da hem hafızlık yapsın hem de örgün öğretimden kopmasın diyen tüm velileri okulumuza ve Kur'an kursumuza bekliyoruz." şeklinde konuştu.

20231128HAFIZLAR12

- Öğrenci velileri mutluluklarını paylaştı

Törende öğrenci velileri de duygu ve düşüncelerini paylaşarak yaşadıkları sevinci aktardılar.

20231128HAFIZLAR10

Hafız öğrencilerin kısa sureleri tilavet ettiği tören, Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe’nin duası ile tamamlandı.

Tören sonunda öğrencilere ve Kur’an kursu öğreticilerine hediye takdim edildi, öğrencilere, ailelerine ve katılımcılara ikramda bulunuldu.

20231128HAFIZLAR11

Editör: Giresun Müftülüğü