Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde düzenlenen "2024 Yılı Zekat İyilik Buluşmaları" sürüyor.

Bu kapsamda Bartın İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Zekat Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Bartın Kültür Merkezi Konferans Salonundaki toplantının açılışında konuşan İl Müftüsü Ömer Keskin, "Ülkemizde, Afrika’da, Arakan’ da Balkanlarda, dünyanın dört bir yanında mağdur, mazlum kardeşlerimiz var. El ele verirsek güzel şeyler olacağına inanıyoruz. İyilik egemen oluncaya kadar canla başla çalışmalıyız. Hayra vesile olan hayrı yapmış gibidir. İhtiyaç sahiplerine köprü olmalıyız." dedi.

Bartın Zekat Buluşması 11

Bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak katılan Başkanlık Müşaviri Suat Okuyan ise Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği içerisinde yürütülen hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak, zekat farkındalığını oluşturmak, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın yurtiçinde ve yurtdışında yürüttüğü faaliyetleri tanıttı.

Bartın Zekat Buluşması 33

Zekat hizmetlerin daha etkin ve verimli yürütülebilmesi için din görevlilerine çok iş düştüğünü belirten Okuyan, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yeryüzünün ihtiyaç duyulan her yerinde, dil, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin insanlara yardım elini uzatmakta, ayni yardımlardan nakdi desteklere, eğitimden sosyal hizmetlere ve gönüllerin ihyasına kadar birçok alanda iyilik çalışmaları yapmakta, Müslüman azınlıkların, işgallere, savaşlara ve afetlere maruz kalanların, yetimlerin, yoksulların, çaresizlerin ve kimsesizlerin yardımına koşmaktayız. Biz derdi olan toplumuz, derdi olan kardeşleriz ve bu derdimizin en temel kaynağı Kur’an-ı Kerim’dir. 'Sizlerden iyiliği emreden, kötülüğü yasaklayan bir topluluk olsun.' Ayet-i Kerimesi de şiarımızdır." ifadelerini kaydetti.

Okuyan, "Bugün Diyanet Vakfıyla beraber en son Başkanımızın slogan hale getirdiği iyiliği yeryüzünde egemen kılıncaya kadar çalışmak bizim en büyük sloganımızdır. Hak nezdinde, toplum nezdinde kabul gören onların iyiliğini amaçlayan, onların mutluluğunu amaçlanan Hakk’ın rızasını amaçlayan her şey sadakadır." ifadelerine yer verdi.

Editör: Ömer Ceylan