Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Yemen’e Sessiz Kalma” sloganı ile başlatılan yardım kampanyasına Iğdır İl Müftülüğü kitap sergisi açarak destek oldu.

Iğdır Üniversitesi Bülent Yurtseven Kampüsünde “Oku Yemen Seninle Canlansın” sloganı ile açılan sergide Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları tarafından basımı yapılan kitaplar, geliri iç savaşla mücadele eden Yemen halkına gönderilmek üzere satışa sunuldu.

Öğrenciler ve üniversite görevlileri tarafından yoğun ilgi gören kitap sergisini Iğdır İl Müftüsü Mustafa Tekin, ilçe müftüleri ve müftülük personeli de ziyaret etti. 

Ziyarette kitap okumanın ve sosyal yardımlaşmanın önemine vurgu yapan Müftü Tekin: “İslam dini okumayı emreder.  Bizler de okuyarak sosyal yardımlaşmaya katkı sağlamak için bu kitap sergimizi açtık. Sizler buradan aldığınız kitaplardan istifade ederken verdiğiniz paralar ise kilometrelerce uzakta, günlerdir boğazından kuru ekmek bile geçmeyen kardeşlerimize azık olacak, onlarla aramızda gönül köprüsü kuracaktır. İnşallah bu iyiliklerinizin mükâfatını hem bu dünya da hem de ahiret hayatında göreceksiniz. Kitap sergimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.“ şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan