Muğla İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda birinci olan 14 yaşındaki Elif Naz Damkaçı, yarışmadan kazandığı birincilik ödülünü Sevgi Evleri'ne bağışladı.

İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencileri ödüllendirmek amacıyla Muğla İl Müftülüğünde tören düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen törende birincilik ödülünü Muğla İl Müftüsü İbrahim Öcüt’ün elinden alan Damkaçı, ödülü Sevgi Evleri'ne destek olmak amcıyla Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik’e teslim etti.

İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Elif Naz’a bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederek, "İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması düzenledik. Katılımcılar video kayıtlarını bize gönderdiler. Değerlendirmeler sonucunda Elif Naz birinci oldu. Türkiye Diyanet Vakfı olarak kendilerine çok mütevazı bir ödül teklif etmiştik. Ancak Elif Naz kızımız, 'Mehmet Akif Ersoy'un bu millet için yazdığı İstiklal Marşı'ndan bir ücret, maddi bir şey almadığı gibi ben de o ödülü kabul etmiyorum.' dedi. Sevgi Evleri'ndeki yavrulara bağışlayacağını söyledi. Çok duygulandık. Anadolu`da milli duyguları taşıyan bu yaşta gençlerin olması bizi çok mutlu etti." dedi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik ise "Bu haberi ilk duyduğumda o ruhu yeniden yaşadım. Mehmet Akif’in ‘Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek, işte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek.’ ruhunu yaşıyor olduğunu görmek bizim için çok kıymetli. Bu ülkenin gençleri kendi kültüründen beslendiği sürece inanıyoruz ki çağlara damga vuracaktır. Çağlar değiştikçe bu ruhun değişmediğini gördük. Elif de bize bunu göstermiş oldu. Elif’e ve ailesine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

"Bayrak aşkıyla büyüdü"

Elif Naz’ın bu duyarlı davranışı dolayısıyla gurur duyduğunu dile getiren baba Ali İhsan Damkaçı, "Çocuklarımız için bu milli, manevi duyguların yaşatılması çok önemli. Bir ebeveyn olarak çocuğumuzla gurur duyuyoruz. 6 yaşından beri İstiklal Marşı’nı severek okur. Bayrak aşkıyla büyümüştür. Mehmet Akif Ersoy’u da örnek alması ki biz onları Asım’ın nesli gibi yetiştirme gayreti içinde olan anne-babalar olarak dönütünü almak da çok güzel. Çabalarıyla girdiği bu yarışmayı kazanması ve ödülü kabul etmeyip çocuklara bağışlaması bizi daha çok mutlu etti. Umarım örnek bir davranış olur." ifadelerini kullandı.

"Maneviyat maddiyattan daha önemli"

Yarışma birincisi Elif Naz Damkaçı ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"İlkokuldan beri sürekli İstiklal Marşı’nı okuyarak büyüdüm. Ailem de bana bir tohum ekti, istiklal aşkı olarak. O istiklal aşkı benimle beraber büyüdü. Bu yarışmadan okulum sayesinde haberim oldu. Sonrasında kazandığımı öğrendim. Bu tabi ki benim için bir gurur. Fakat Mehmet Akif’in yazarken hele ki öyle zorlu bi dönemde almadığı ödülü sadece okuduğum için ben kabul edemezdim. Belki küçük bir ödülüm olurdu fakat bu ödülü bağışlamak benim için daha büyük bir ödül oldu. Mehmet akif Ersoy da ödülünü çocuklara bağışlamıştı. Çocukların ihtiyaçları olabileceğini düşündüm, az da olsa bir yardımım dokunsun istedim."

Editör: Mehmet Çalışkan