Ardahan İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Ardahan Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrencileri arasında "Hadisi Şerif Ezberleme Yarışması" düzenlendi.

Yarışmada dereceye giren Ardahan Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu 5/A Sınıfı öğrencisi Berat Kalkan, kazanmış olduğu ödülünü Filistin’e bağışladı.

Hanak İlçe Müftüsü Eyüp Kalkan, "Türkiye Diyanet Vakfı adına bağışı kabul ettik. Milletimizin her bir ferdi her daim hakkın ve hakikatin yanında olacaktır. Mazlumları gözetecek, ihtiyaç sahibi insanlara nerede olursa olsun yardım eli uzatacaklardır. Bizler de görüyoruz ki; büyüğüyle küçüğüyle Filistin’deki mazlum kardeşlerimizin dertleriyle dertleniyoruz. Fırsatını buldukça elimizdeki en ufak yardımı kardeşlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Allah, gönlü bol bu evladımızdan razı olsun.Yolunu, bahtını, zihnini açık eylesin. Böyle evlatlarımızın sayısını artırsın." dedi.

Berat Kalkan ise "Filistin’deki olan olaylar beni çok etkiledi. Orada bulunan kardeşlerime bir nebze de olsa bu ödülü bağışlamakla faydalı olabilirsem kendimi bahtiyar sayacağım. Allah oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Bizden daha mazlum, bizden daha ihtiyaç sahibi insanlar varken bize yakışan onlara yardım eli uzatmaktır. Allah, mazlum ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım eylesin." diyerek duygularını dile getirdi.

Editör: Ömer Ceylan