Başkanlıktan yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 6 ncı maddesinin 1 inci fıkrasının (ş) bendi gereği 30.10.2022 tarihinde yazılı ve 11-16.03.2023 tarihleri arasında yapılan sözlü sınav sonucunda başarılı olanların atama işlemleri aşağıda belirtilen esaslara göre yapılacaktır;

1. Adayların 17.04.2023 tarihinde başlayıp 24.04.2023 tarihinde Pazartesi günü saat 23.55'e kadar tercih işlemlerini https://dibbys.diyanet.gov.tr adresinde “Sınav İşlemleri" menüsünden yapmaları gerekmektedir.

2. Murakıp olarak ataması yapılanlar, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 20 nci maddesi gereği atandığı yerde asgari hizmet süresini tamamlamadan il dışı nakil talebinde bulunamazlar.

3. Adaylar ilan edilen yerlerden 15 tercihte bulunabileceklerdir.

4.  Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

4.1. “Re'sen yerleştirilerek atanmayı kabul ediyorum"  

4.2. “Re'sen yerleştirilerek atanmayı kabul etmiyorum" seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyeceklerdir.

5.  Tercihlerine yerleştirilemeyen adaylardan “Re'sen yerleştirilerek atanmayı kabul ediyorum" seçeneğini işaretleyenler ilan edilen görev yerlerinden boş kalan yerlere bilgisayar kurası ile yerleştirileceklerdir.

6. "Re'sen yerleştirilerek atanmayı kabul etmiyorum" seçeneğini işaretleyen adaylardan tercihlerine yerleşemeyenler ile hiç tercih yapmayanlar;

6.1. Murakıp olarak atanma haklarından feragat etmiş sayılacaklardır.

6.2. Bu kişilerden daha sonra Murakıp olmak isteyenlerin mevzuat gereğince yeniden sınava girmeleri gerekmektedir.

7.      Yerleştirilme işlemi gerçekleştirilen personelden yeni görev yerlerine başlamaları durumunda oluşabilecek bir mazereti bulunanların (sağlık, aile birliği, engellilik, eğitim, şehit ve gazi yakınlığı ve diğer mazeretler dâhil) feragat dilekçelerini 26.04.2023 tarihine kadar Başkanlığımız Atama I Daire Başkanlığına göndermesi gerekmektedir. Bu kapsamda olup atandığı görev yerine başlayan personel asgari hizmet süresini (2 yıl) tamamlamadan hiçbir nedenle nakil talebinde bulunamayacaktır.

8.  Dini Yüksek İhtisas, Aşere Takrip Tayyibe, Tashih-i Huruf  vb. uzun süreli kurslara devam edenler ile halen yurt dışında geçici süreli din görevlisi olarak görev yapanların atandıkları takdirde 2 ay içerisinde görev yerlerine başlamaları zorunludur. Bu süre içerisinde görevine başlamayanlar hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 62. ve 63. maddeleri gereği atama onayları iptal edilecektir.

9.   Ataması yapılan personel asgari hizmet süresini tamamlamadan yurt dışında geçici olarak görevlendirilmeyecektir.

10. Adayların tercihlerine göre yerleştirilme işlemi, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınarak yapılacaktır. Eşitlik halinde sırasıyla,

                     a) Yazılı sınav puanı yüksek olana,

                     b) Hizmet süresi fazla olana,

                     c) Doğum tarihi önce olana sıralamada öncelik verilir.

11.  Murakıpların yer tespiti ve tercih ile ilgili hususlar hakkında https://www.diyanet.gov.tr web adresinden yapılan duyuru dışında ilave bir tebligat yapılmayacak, adaylara ayrıca bir bilgi veya belge gönderilmeyecektir.

12. Başkanlığımızın ilan edilen kadrolarla ilgili görülen lüzum üzerine değişiklik yapma hakkı saklıdır.

13.  Tercih işlemleri ile ilgili (0 312 295 77 95-94) numaralı telefonlardan bilgi alınabilecektir.

Editör: Ömer Ceylan