Kepez İlçe Müftülüğü Murakıbı Halil İbrahim Saçkan, binek aracını ilçede yapımı devam eden 4 bin kişi kapasiteli Hz. Meryem Camii için bağışladı.

İnşaat çalışmalarında kubbe seviyesine gelen caminin yapımında zorlandıklarını ifade eden dernek yönetimin konuşmalarına tanıklık eden Murakıp Halil İbrahim Saçkan, hemen o anda binek arabasını bağışlamak istediğini ifade etti.

Bunun üzerine Murakıp Saçkan, tevir teslim işlemlerinin tamamlanmasının ardından binek aracının anahtarı, derneğin borçlarına karşılık cami müteahhidine teslim etti.

Derneğin ödeme noktasında zorda kaldığına şahit olduğunu ifade eden Saçkan, "Kur’an-ı Kerimde Yüce Rabbimiz Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe inanan, namazını kılan, zekatını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler. İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.’ buyuruyor. Dernek yönetimi çaresizlik içerisinde müteahhide borç ödemelerinin geldiğini ifade etti. Bu durum beni vicdanen rahatsız etti. Ve hemen o anda aracımı bağışlama kararı aldım." şeklinde konuştu.

Editör: Ömer Ceylan